Styrelsen informerar augusti 09

Bladet med beslut, åtgärder och tips

SKATEBOARDRAMP

Områdets ungdomar lämnade tidigare i år en namnlista till kommunen med önskemål om att det skulle byggas en skateboardramp i området. Kommunen tog under våren beslutet att bygga en ramp och då delvis i samarbete med brf Bosvedjan.

Föreningen har tillsammans med kommunen tittat på lämpliga platser och valet blev till slut en yta under kraftledningen mot övre Bosvedjan. Valet av plats är bland annat utifrån det faktum att alla ungdomar i hela Bosvedjan ska ha tillträde, platsen får inte vara allt för undanskymd men ändå en plats som så lite som möjligt stör de boende. Brf Bosvedjan har ombesörjt markanläggningsarbetet, vilket nu är klart. Kommunen kommer att påbörja byggandet av rampen snarast möjligt efter semesterperioden. Enligt uppgift kommer allt att vara invigningsklart under hösten.

 

CENTRUMHUSET

Styrelsen får med jämna mellanrum in skrivelser/klagomål som rör området ungdomar. Nu senast handlar det dels om ungdomarnas uppträdande gentemot äldre och dels de aktiviteter som man ägnar sig åt i centrumhuset. Det är tydligen populärt bland ungdomarna att åka rullskridskor, skateboard och cykel inne i centrumhuset.
Vid tillsägelser är ungdomarna dessutom oförskämda. Styrelsen kan naturligtvis inte göra något åt ungdomarnas uppträdande men det är definitivt inte tillåtet att använda centrumhuset som inomhusbana för cykel, rullskridskor eller skateboard. Vi ber dig som är förälder att du pratar med din son/dotter om detta. Skulle en olycka inträffa så är det alltid barnets vårdnadshavare som är ansvarig.

 

TAKEN

Nu är 50% av föreningens tak åtgärdade. Resterande tak kommer att åtgärdas med 5 tak/år med start 2010.

OMRÅDETS ALTANER

Styrelsen gick ut med en uppmaning/information under förra hösten och många har vidtagit åtgärder men fortfarande finns altaner med murkna staket eller med staket med ”fel” färg.
Har du frågor eller är i behov av hjälp - tag kontakt med förvaltare Henrik Bufvers, telefon 10 01 70.

 

LÅS GARAGEPORTEN

Lås garageporten även om du bara ska vara borta ”en liten stund”. En olåst port ger ovälkomna besökare tillträde till hela ”längan”.

BESIKTNING AV GARAGEN

Området har 8 garagelängor och 2 av dessa har renoverats . Under sept/okt kommer resterande att besiktas för kartläggning och dokumentation av det renoveringsbehov som finns. Styrelsen lägger in kostnaden för detta i underhållsplanen, 2 garage/år tills
samtliga garage är åtgärdade.

 

TRAPPHUSENS ANSLAGSTAVLOR

I våra trapphus finns 2 anslagstavlor varav den ena är avsedd för diverse information till föreningens medlemmar/boende.
”Medlemsinformationstavlorna” har nu några år på nacken, börjar bli slitna och är dessutom för små. Nya större anslagstavlor kommer att köpas in och sättas upp under
hösten/vintern.

LATRIN-AVFALL

Under sommaren så har det vid ett antal tillfällen slängts latrinavfall i flera av våra sophus. Förutom att det är absolut förbjudet så skapar detta otyg rejäla merkostnader för föreningen.

 

UNGDOMSCAFÉ

Som vi tidigare informerat om så ingår föreningen i områdets BRÅ-grupp. Gruppen har under våren haft ett ungdomscafé i kyrkans lokaler varje fredag samtidigt som ett intensivt arbete pågått för att få till stånd någon slags ungdomsverksamhet någon/några kvällar i veckan denna höst/vinter och vår.
Guppen har nu fått ett bidrag som ska användas till att anställa en person som kommer att vara ansvarig för verksamheten. Men det behövs flera vuxna som kan hjälpa till. Fiket kommer att ha öppet två kvällar i veckan.
I skrivande stund är endast en kväll klar (fredag) och det kommer att vara öppet mellan 18-24 och vi kommer att hålla till i en av kyrkans lokaler.
Vi vädjar till alla mammor, pappor, mor– och farföräldrar och alla andra vuxna i området om hjälp. Organisationen är inte riktigt klar men du som kan tänka dig att hjälpa till så att ungdomarna får något annat att göra—ring till Maritha Jonasson och anmäl dig. Maritha når du på kvällstid på telefon 101426.

 

HSB MITT INFÖR PÅMINNELSEAVGIFT

HSB Mitt kommer att införa en påminnelseavgift om 60:- på fordringar. Alla fordringarlämnas till bostadsinkasso.

 

  • 2703310343.gif
    2703310343.gif
  • 1419876551.gif
    1419876551.gif
  • 778161063.gif
    778161063.gif