Styrelsen informerar maj 09

Bladet med beslut, åtgärder och tips!

Årsstämma 28 maj

Ca 150 personer, varav 114 röstberättigade, deltog på årets stämma.

Stämman beslutade bland annat att;
Protokollet från årsstämman ska finnas tillgängligt på förvaltningskontoret och på föreningens hemsida samt att medlemmar som önskar få en kopia ”hem i brevlådan”
tar kontakt med förvaltningskontoret som då ombesörjer detta.
En del av våra källare är belamrade med diverse ”skrot” och styrelsen ska uppdra till förvaltaren att ombesörja städning av källarna.

Till kommande årsredovisningar ska intäkter för nedlagt arbete i centrumhuset samt arbeten som utförs till t ex närliggande föreningar tydligt redovisas.
Stämmodeltagarna gav styrelsen i uppdrag att arbeta vidare med förslaget att bygga ut balkongerna. Ett konkret förslag med redovisning av kostnader etc ska tas fram. Beslut om en eventuell utbyggnad måste tas på två separata stämmor - t ex en extrastämma och därefter ordinarie stämma.

Ett byte av befintliga balkongfronter ryms i föreningens ordinarie underhållsplan och kräver inget stämmobeslut. Stämman godkände styrelsens svar på de inkomna motionerna.

Årets eldsjäl

Lars Nyman som fick mottaga blommor, presentkort och välförtjänta applåder.

Belysning i våra tvättstugor

Som vi tidigare informerat har vi haft ett försök med rörelsedetektorer i några tvättstugor. Förslaget har varit lyckat och samtliga tvättstugor är nu utrustade med rörelsedetektorer.

Måla inte om fönstren

Det är inte tillåtet att måla om de nya fönstren. Dessa ska vara i samma skick som vid leveransen, dvs bruna. Entreprenören ska (om det inte redan är gjort) dela ut en skötselanvisning till alla som fått de nya fönstren inmonterade.

Vem sköter om mitt hus?

Trapphusens anslagstavlor är kompletterade med bild och namn på de som sköter om just ditt hus och närområde. Tyvärr blev bildernaför mörka och anslagen kommer att bytas ut efter sommaren.

Låt våra gårdar blomma!

Du som vill plantera lite sommarblommor ute på gården hämtar en rekvisition på förvaltningskontoret. Rekvisitionen gäller för inköp av blommor. Är du i behov av jord till urnor finns detta på förvaltningskontoret. Prata med förvaltaren.

Klimatavtal

Brf Bosvedjan var först i landet med att skriva på HSBs Klimatavtal. Det innebär att vi förbinder oss att sänka vår energiförbrukning med minst 40% under perioden 2000-2023. Med de redan nu genomförda åtgärderna har vi redan sänkt vår förbrukning med 43%! Naturligtvis ska vi inte att nöja oss med detta, det finns fortfarande fler åtgärder att genomföra som gynnar både vår miljö och våra plånböcker.

Grilltider!

Med värmen kommer också grilltillbehören fram och vi är många som vill njuta av en grillad köttbit. Kom ihåg att du inte får grilla på din balkong eller altan. Antingen så tar du
din grill, flyttar ut en bit på gräsmattan eller så använder du dig av de grillplatser som finns på varje gård.

Parkeringsplatserna i sommar

Sommartid så ökar antalet bilar på våra p-platser. Kan det vara så att vi har våldsamt många fler besökare sommartid eller är det så att vi som hyr garage eller p-plats inte vill/orkar ställa oss på den plats vi hyr?
Självklart ska vi som hyr p-plats/garage alltid nyttja dessa.

Lås garageporten

Kom ihåg att låsa garageporten även om du bara ska vara borta ”en liten stund”. Lämnas porten olåst ger du ovälkomna besökare tillträde till hela ”längan”.

Boka tvättiden med din cyliner

Vi är nog ganska många som ibland är i behov av att tvätta trots att vi inte bokat tid i förväg. De flesta av oss springer ner till tvättstugan och i bästa fall så är det ledigt och vi kan tvätta. Brukar du också göra så här?
Kom då ihåg att också boka upp tiden med din tvättcylinder så att det inte blir något missförstånd grannar emellan… det kan ju vara så olyckligt att någon annan tänkt samma tanke som du…

Vi vill gärna bli fler!

Välkommen till Bosvedjans Boulebana för spel onsdagar kl 18.00
Kontaktperson: Marianne Kempe, tfn: 10 23 15

  • 2703310343.gif
    2703310343.gif
  • 211517398.jpg
    211517398.jpg