Styrelsen informerar december -09

Styrelsen önskar alla en riktigt God Jul och ett härligt Gott Nytt År!

Lägesrapport

På några av de inkomna motionerna till årets stämma har styrelsen lovat att återkomma med information. Här nedan en lägesrapport.

Angående förändring av el från 230V till 400V.
Styrelsen har beslutat att vid eventuella framtida förändringar/investeringar av ”elnätet”, ska beslutsunderlaget även innehålla kostnader och konsekvenser kring en ev. ”uppgradering.
Angående snöpinnar
Inköpa och utplacerade på de ställen som våra fastighetsskötare anser lämpliga.
Gräsytor begränsas med kantsten
Översyn pågår tillsammans med leverantör över vilka platser som är lämpliga att komplettera med kantsten. Denna åtgärd är kostnadskrävande och inte lämplig på alla ställen bland annat måste vi ta hänsyn till t ex gräsklippning mm. Försök med kantsten
pågår och ska detta ska utvärderas innan en eventuell fortsättning.
Farthinder
Styrelsen tittat på ett ”mobilt” farthinder som ska testas på en av husgruppernas parkering.
Husvagnsplats för gäster
En skrivelse kommer att sändas ut till samtliga husvagnsplatsinnehavare inför kommande semesterperiod.
De ”extra” förråden
Kartläggningen av dessa förråd är påbörjad. Ett omfattande arbete som tar mycket tid i anspråk. Styrelsen återkommer med information.
Belysningen i förråden
Elektriker går igenom förutsättningarna för att kunna ge styrelsen förslag till ev åtgärd. Även detta arbete är omfattande. Styrelsen återkommer med information och besked om eventuell lösning.

Lågenergilampor

Du har väl noterat att du kan köpa lågenergilampor på förvaltningskontoret och att kostnaden dras från fonden! Enkelt och bekvämt, eller hur!
Förutom paketet med 10 lampor kan du även komplettera med köp av enstaka lampor.
Med lågenergilampor är du både rädd om miljön och plånboken!

Har du hemförsäkring med bostadsrättstillägg?

Det händer tyvärr att medlemmar drabbas av t ex vattenskador. När det inträffar medför det både olägenheter och rejäla kostnader. För vissa extrema kostnader, då försäkringsskyddet inte är tillräckligt. Det är extremt viktigt att du har hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Har du ingen hemförsäkring eller osäker på om du har bostadsrättstillägg på den försäkring du har? Kontakta ditt försäkringsbolag - men gör det innan olyckan är framme!

Ungdomarna behöver dig!

Vi har fortfarande behov av ideella krafter till ungdomscafét i kyrkans lokaler (fredagskvällar).
Ungdomarna behöver en plats där de kan träffas där det finns vuxna ”i bakgrunden”.
Anmäl dig till; Maritha Jonasson, tfn kväll101426 eller 070-2587048

Kommunen ska spara mycket pengar kommande år.....

Vad kommer att hända med Bosvedjans Bibliotek?

Det har väl inte undgått någon att Sundsvalls kommun, pga minskade skatteintäkter, måste spara ca 400 miljoner kronor kommande år. Till detta tillkommer övriga besparingar som sedan tidigare är beslutade.
I tidningarna kan vi läsa om olika verksamheter som riskerar att läggas ned och det skulle inte förvåna oss om det snart är bibliotekens tur. Bosvedjans bibliotek har tidigare varit nedläggningshotat, den gången hade vi tur och biblioteket blev kvar.
Det är både jobbigt och kanske inte så lyckosamt att agera först när ett beslut är fattat. Betydligt smartare att vi agerar innan.

Vi i Bosvedjan är vi lyckligt lottade som har tillgång till ett stadsdelsbibliotek och barnen har tillgång till ett suveränt skolbibliotek. All vetenskap/forskning visar på vikten av att läsa böcker och att läsningen är grunden för allt lärande.
För att vi även fortsättningsvis ska kunna besöka vårt ”eget” bibliotek, måste de kunna visa på att de har låntagare i tillräcklig omfattning.
Vet du att du förutom att låna böcker och/eller talböcker kan du; läsa dagstidningar och övriga tidskrifter, låna dator och ta kopior på ett t ex ett läkarintyg (kostar endast 2:- kopia).
Via kommunens hemsida kan du även söka/ låna/reservera böcker. Ta kontakt med Bosvedjans bibliotek så får du information om hur det fungerar.

För att biblioteket ska bli kvar i området måste vi låna böcker. Tänk va’ mysigt att krypa upp i soffan och njuta av en bra/spännande och/eller underhållande bok. Snart är det julhelg med massor av tid för mysiga lässtunder - se till att du har låneböcker hemma som du kan njuta av!
Bosvedjans bibliotek har öppet;
mån, tis, tors 10.00-12.30 och 13.30-16.00
ons 10.00-12.30 och 15.00-19.00
23 december har biblioteket öppet 10.00-13.00
Behöver du komma i kontakt med Bosvedjans bibliotek, ring 100539 eller skicka ett e-post till bosvedjans.bibliotek@sundsvall.se

OCH … du är klimatsmart när du lånar böcker!

  • 2017866221.jpg
    2017866221.jpg
  • 2703310343.gif
    2703310343.gif