Styrelsen informerar jan-10 01 19

Beslut, åtgärder och tips

KONDENS - INFORMATION FRÅN SP FÖNSTER

Fönster som är välisolerade släpper ut väldigt lite värme och ibland blir det därför kondens på fönstrets utsida.
Att det blir kondens utvändigt på ett fönster är alltså ett tecken på att fönstret är välisolerat och har ett lågt U-värde.

Kondens uppstår främst under den mörka delen av dygnet och försvinner för det mesta när solen stiger och värmer luften.
Om temperaturen i luften ligger nära 0 grader kan temperaturen på glasets utsida bli under 0 grader och det kan då bildas is på fönstrets utsida. Vid hastiga förändringar i väderleken från varm/ fuktig luft till minusgrader kan det också förekomma isbildning på
glasets utsida.

Den utvändiga kondensen är inte skadlig för fönstret eftersom utsidan på fönstret normalt tål en hög fuktbelastning. Fönster med låga U-värden kalls för energieffektiva fönster.

KOLLEKTIVT BOSTADSRÄTTSTILLÄGG

Fr o m 1 mars 2010 ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg i föreningens fastighetsförsäkring.
Detta innebär att du kan/ska säga upp det ev. bostadsrättstillägget du har i din hemförsäkring och därmed spara lite pengar.

OBS! Det är endast bostadsrättstillägget du ska säga upp. Du behöver även fortsättningsvis en hemförsäkring som täcker ditt lösöre vid en ev. skada.

Frågor om tillägget i fastighetsförsäkringen kan besvaras av förvaltare Henrik Bufvers telefon 10 01 70.

Parkeringsbestämmelser

Styrelsen påminner om att 24-timmarsregeln gäller på samtliga ”fria” parkeringsplatser
inom området.
Det betyder att du inte får stå längre än 24 timmar i taget på dessa p-platser… och gör du det så risker du att få parkeringsböter.

En gång per år delar styrelsen ut foldern ”Information till dig som är medlem i….” I denna folder har styrelsen försökt att samla all tänkbar information till dig som är medlem i föreningen… bland annat gällande parkeringsbestämmelser.

Ibland kan det så klart inträffa speciella händelser, t ex allvarlig sjukdom, som innebär att du är förhindrad att flytta din bil. Styrelsen rekommenderar dig att vid dessa tillfällen ta kontakt med förvaltare Henrik Bufvers på telefon 10 01 70 för överenskommelse om en tillfällig lösning.

Årets eldsjäl

Vår föreningen är en av nordens största bostadsrättsförening. Med 1033 lägenheter följer många goda grannar och vänner. I Bosvedjan finns det många som i tysthet sprider glädje och hjälper till med ideella insatser. Styrelsen vill därför på varje årsmöte uppmärksamma en person som gjort något bra för Bosvedjan. Det kan vara allt från att hjälpa till vid olika aktiviteter, vara cirkelledare, vattnat grannens blommor eller någon som tagit sig tid för sina grannar på ett eller annat sätt.

Nu har du chansen att nominera din kandidat till ”Årets eldsjäl”. Lämna bifogad talong till förvaltningskontoret (går även bra att lägga den i förvaltningskontorets brevlåda) senast 28 februari.

Vi kommer därefter att välja ut 4 kandidater från de inkomna nomineringarna och presentera dem i kommande nr av ”Styrelsen informerar” för att vi alla ska kunna lägga vår röst på vem vi vill ska bli ”Årets Eldsjäl”