Styrelsen informerar juni -10

ORDINARIE ÅRSSTÄMMA 11 MAJ Föreningens ordinarie årsstämma hölls den 11 maj och 103 röstberättigade medlemmar deltog.

En av de inkomna motionerna handlade om gemensam kölista till garageplats och stämman beslutade att införa detta. Det innebär att nuvarande kölistor (gårdsvis) omvandlas till en gemensam och turordningen avgörs av vilket datum medlem ställde sig i kö, dvs den som stått längst i kö får plats nr 1 osv. När ett garage blir ledigt kommer nr 1 att tillfrågas, oavsett var i området man bor, tackar man nej går frågan vidare till nästa osv. De som tackar nej förlorar inte sin plats i kön.

Stämman efterfrågade varför inget hänt kring föregående stämmas beslut om förrådsgenomgång och uppmärkning.
Detta är ett arbete som inte är enkelt att genomföra men är inplanerat och kommer att genomföras husgruppsvis och planeras in utifrån fastighetsskötarnas övriga förekommande arbetsuppgifter.
Styrelsen ber om medlemmarnas tålamod, det kommer att ta tid att genomföra denna förrådsinventering i hela området.

TACK !

Hanna Häggström avgick från styrelsen i och med denna stämma. Vi tackar henne för det arbete hon genomfört under sin tid i styrelsen.

NYVAL TILL STYRELSE OCH FRITIDSKOMMITTÉ

Ny ledamot i styrelsen är Dan Söderholm och nya ledamöter i fritidskommittén blev Per-Olof Fors och Susanne Hallström.

EXTRA STÄMMA 27 MAJ - BALKONGERNA BESLUT UTBYGGNAD OCH INGLASNING

Åke Jansson, HSB Mitt och Gugge Engtröm, Ryds Glas presenterade och gick igenom projektet. Efter genomgång och frågestund beslutade stämman att röstningen skulle genomföras = Ja/Nej till utbyggnad och inglasning. Av 426 röstberättigade medlemmar (inkl fullmakter) röstade:
Ja = 405 (95%),
Nej = 17 och 4 inlämnade röster var ogiltiga.

Kostnaden tas ut som en extra debitering utöver månadsavgiften under 20 år. Ränteläget kan över tid påverka det kalkylerade beloppet.
Uppräkningen av den i femårsplanen beräknade avgiftshöjningen avgiftshöjningen till ordinarie månadsavgiften påverkas ej av detta projekt.
Styrelsen kommer nu att lämna ärendet till hyresnämnden för beslut och lämna in bygglovsansökan till Sundsvalls kommun. Vi har sedan tidigare erhållit ett positivt förhandsbesked från kommunen. I skrivande stund finns inget datum för byggstart. Styrelsens och entreprenörens förhoppning är att vi kan starta under hösten 2010.
I samband med arbetet kommer Ryds Glas att lämna ett erbjudande på kvalitetsgardiner och matta.
Så snart vi har klart med byggstart kommer ytterligare och mer detaljerad information att distribueras.