Styrelsen informerar jan-10 01 28

Bosvedjans bibliotek - Ditt områdesbibliotek

Alla här i Bosvedjan/Bydalen är välkomna att besöka biblioteket. Barn som vuxna. Biblioteket är visserligen placerat i skolan med är öppet för alla.

Här kan du läsa morgontidningarna (ST och Dagbladet) eller bläddra i någon tidskrift som t ex ”Allt om Mat”, ”Må Bra”, ”Illustrerad vetenskap”, ”Världens historia”.
Jag vill särskilt rekommendera en trevlig tidskrift för alla med hembygdsintresse samt sjöfart- och båtintresse. Eller om man tycker om att läsa om hur det var förr i världen: ”Lubrikatorn, medlemstidning för Medelpads sjöhistoriska förening”. Alla dessa tidningar är till hemlån på samma villkor som en lånebok.Gäller det näst senaste numret. Det allra senaste får man läsa på plats.

Här finns också en dator om man behöver komma ut på Internet och det går att skriva ut dokument om man behöver det. Vi har också en kopieringsmaskin om man vill kopiera något intyg, recept eller annat viktigt papper.

Och låna böcker så klart!

Nya böcker köps in till biblioteket regelbundet. Du ska alltid fråga efter en den bok du vill läsa! Finns den inte kan biblioteket antingen köpa den eller låna in från ett annat bibliotek (Gäller nästan alltid. Ibland kan biblioteket neka då en bok ej stämmer med Sundsvalls stadsbiblioteks inköpspolicy). Gamla böcker som inte finns i Bosvedjans bibliotek skickar vi efter från Stadsbiblioteket. Vi har leverans varje tisdag och torsdag.

Det är faktiskt ganska skönt att sitta i vårt lugna hörn samtidigt som skolbarnen pratar och läser högt nere på barnavdelningen.

Varmt Välkomna!
Mats Lind, bibliotekarie på Bosvedjans bibliotek