Styrelsen informerar september nr 1

Beslut, åtgärder och tips

Lägesrapport balkongprojektet

Vi har nu fått klart med bygglovet med tillägget att vi innan byggstart ska dokumentera området (foton etc).
I nuläget är den preliminära byggstarten planerad till slutet av november. Den grova tidsplan som är gjord visar att projektet kommer att pågå i 2 år. Vi börjar på Bågev 17-23 och går därefter medsols genom området.
Entreprenören kommer inte att behöva tillträde till lägenheten annat än vid låsning/spärrning av balkongdörren (måste göras av säkerhetsskäl innan balkongskärmen tas bort) samt för eventuella mätningar/provtagningar - se nedanstående information.

Styrelsen kommer att ta fram ett separat informationsblad kring projektet och distribuera ill samtliga i mitten av oktober. Därefter kommer information att lämnas av
entreprenören någon/några veckor innan det är dags för ditt hus. Självfallet kommer vi även att lämna löpande information via ”Styrelsen informerar”.

DU KANSKE FÅR BESÖK AV RYDS GLAS!

Entreprenören (Ryds Glas) är behov av att genomföra mätningar. Det innebär att du, nom den närmaste tiden, kan få besök av Ryds Glas. För din trygghet har vi kommit överens om att de ska legitimera sig.

NYTT AVTAL BREDBANDSBOLAGET

Styrelsen har skrivit på för en ny avtalsperiod med Bredbandsbolaget. Det nya avtalet gäller fr o m 1 okt och innebär att ordinarie månadsavgift blir 250:- mot tidigare 265:-. För dig som är 60+ blir den nya avgiften 210:- Samtliga nuvarande kunder får den nya avgiften per automatik. Har du idag ett ”extraerbjudande-avtal” får du den nya avgiften när din avtalsperiod upphör.
I avtalet ingår ett säkerhetspaket (F-Secure) utan extra kostnad under 36 månader. Du som redan är anslutenfår säkerhetspaketet per automatik. Medlemmar som nu ansluter sig (nya kunder) måste meddela detta till förvaltare Henrik Bufvers, via mail eller telefon 10 01 70, som ordnar så att säkerhetspaketet levereras.
Precis som i tidigare avtal ska ingen anslutningsavgift ska tas ut av medlemmar som ansluter sig till Bredbandsbolaget. Avtalet omfattar inte IP-telefoni. Du som redan nu har
detta eller som tecknar dig för det, betalar för enligt Bredbandsbolagets gällande prislista.

MEDLEMSAVKTIVITET - HOCKEY

Styrelsen har köpt biljetter till Timrå IK’s matcher i E.ON-Arena den 20 nov (Timrå-Brynäs) och den 31 jan (Timrå-Skellefteå). 6 biljetter/match kommer att lottas ut och samtliga lägenheter deltar i dragningen.
Vinnarna kontaktas via telefon och vill/kan man inte gå, drar vi en ny vinnare. Vi kommer att i något av kommande ”Styrelsen informerar” presentera vilka som vunnit.
De 6 lägenheter (till respektive match) som vinner får entré med plats i Swedbank loge och förhoppningsvis en spännande hockeymatch samt middag med måltidsdryck.
Vinsten gäller för 2 personer.

ANGÅENDE MOTIONEN ”OMBYGGNAD AV MOTORVÄRMARE”

Som beslutades på stämman har styrelsen nu tagit fram en kostnadskalkyl och en ombyggnad skulle kosta föreningen ca 2 miljoner kr. Till detta tillkommer en ökad
elförbrukning, något som strider mot det klimatavtal föreningen undertecknat.
Med anledning av kostnaden kommer styrelsen inte att gå vidare med denna motion.

BOSVEDJEDAGEN 5 SEPTEMBER

Vädrets makter var på vår sida under årets Bosvedjedag.
Några gjorde fynd bland loppisborden medans andra lyssnade till artisterna på scenen. Barnen roade sig kungligt med sång/dans, såpbubblor, baskettävling, ansiktsmålning och ponnyridning. (bilder finns i den bifogade filen)