Styrelsen informerar 11 juni 2012

Årets stämma 29 maj, där 83 röstberättigande medlemmar deltog, inleddes med information från Reko då vi fr o m 1 juni ska matavfallssortera, bra för miljön och för föreningens plånbok då vi sparar ca 300 000:-. Göran Enberg summerade sina 15 år som ordförande i föreningen och förklarade därefter stämman öppnad.

Avgående och nya förtroendevalda

Göran Enberg, Bo Håkansson och Jan-Olof Sehlin lämnar föreningens styrelse. De har varit föreningen trogna under många år och kommer att vara saknade i styrelsearbetet. Vi tackar för gott arbete under dessa år och önskar dem många härliga och vilsamma år. Till nya ledamöter i styrelsen valde stämman Sirwan Mansouri, Anna Birberg och Annelie Pettersson. Nya ledamot i fritidskommittén blev Christina Ernqvist.

Nya stadgar

Styrelsen har tidigare aviserat att nya stadgar för beslut skulle presenteras stämman. HSB Riksförbund kan inte slutföra arbetet med nya brf-stadgar då man inväntar vilka förändringar som kommer i de lagar som styr vår verksamhet. Styrelsen återkommer i ärendet så snart nya stadgar finns att tillgå.

Uteplatserna

Styrelsens arbetsgrupp har, med anledning av motioner på förra stämman och påbackning från stadsarkitekten, sett över föreningens uteplatser. Arbetsgruppen kan
konstatera att 77 % av uteplatserna ligger inom bygg-normen/föreningens policy, 22 % är avvikande (färg, höjd, storlek) och 1 % är fallfärdiga. Det är inte möjligt att genomföra ett arbete som resulterar i att alla ute-platser får exakt samma utseende. Gruppen arbetar därför gårdsvis för att tillsammans berörda medlemmar ombesörja så att varje gård får ett mera enhetligt utseende. En policy för uteplatserna har framtagits och har delats ut till samtliga berörda medlemmar (kommer även att återfinnas i foldern som delas ut i aug/sept). Styrelsen kommer även att tillskriva kommunen angående de lägenheter med uteplats som är i deras ägo.

Panelen (vägg) på uteplatserna

All träpanel ska vara brunlaserad och uteplatsens staket m.m ska vara vitmålat. Brun färg till panel och vit färg till staket etc. hämtar du, utan kostnad, på förvaltningskontoret.

Panel (vägg) och betongväggar på balkongerna

I och med den utbyggnad och inglasning som nu genomförs i föreningen, räknas balkongen som ett rum. Panel och betongväggar får därmed målas i valfri färg. Brun färg till panel och vit färg till betongvägg kan dock hämtas utan kostnad på förvaltningskontoret.

Plåten runt fönstren

Den plåt (brun) som är kring fönstren får inte målas om i någon annan kulör.

ROT-avdrag och tips på hjälp

ROT-avdrag utgår inte för arbete på balkonger och ute-platser. Du som vill måla om och inte har möjlighet att göra detta själv - kontakta förvaltningskontoret för information om vilka företag som har ramavtal med HSB.

Parkeringar

Styrelsen informerade om det arbete som pågår när det gäller våra parkeringsplatser. Stämmodeltagare efterlyste möjligheten att få lämna tankar/synpunkter till arbets-gruppen, vilket naturligtvis är möjligt. Har du tankar, synpunkter eller förslag på åtgärder kan dessa lämnas i förvaltningskontorets brevlåda eller mailas till förvaltare Henrik Bufvers, henrik.bufvers@hsb.se

Cykelförråd

Enligt uppgift från stämmodeltagare är vissa cykelförråd överbelamrade, i något av förråden ska det enligt uppgift finnas 33 cyklar! De som har problem med överfyllda cykelförråd ombedes kontakta förvaltningskontoret som då lämnar ut en skrivelse till de boende i huset/husen och därefter genomförs rensning.

Ny ordförande

På styrelsen konstituerande möte valdes Dan Söderholm till ny ordförande.
Vice ordförande är som tidigare Maritha Jonasson, sekreterare Magnus Backlund och Eva Sågström fortsätter som studieorganisatör.

Omfogning av våra fasader

Vid en kontroll har det visat sig att vi har vämeutsläpp från husens fogar. Styrelsen har därför beslutat att en
omfogning av våra fasader ska genomföras och arbetet fördelas över en 4-årsperiod.

Vi som cyklar inom området

Vi som cyklar inom området tar så klart hänsyn till de som promenerar. Tänk också på att alla inte har fullgod hörsel och kanske inte uppmärksammar att du kommer cyklandes.

Montering av postboxar

Monteringen av postboxarna kommer att påbörjas under hösten 2012. Information kommer när det blir dags för just din husgrupp.

Eluttag till din uteplats

Önskar du ett eluttag till din uteplats? Kontakta förvaltare Henrik Bufvers, tfn 10 01 70 för information och eventuell beställning.

Atletklubbens månadslotteri - april

Vinnare april Tobias Neijman. Grattis!

 

 

Du vet väl om att träningslokalen...

… är öppen varje dag kl 05.00-22.00

Våra trapphus

I ett flerfamiljshus fungerar trapphuset som den gemensamma hallen. Vi måste därför ta hänsyn till varandra och inte förvara skor, sopor, cyklar, handdukar etc i trapphuset. Räddningstjänsten kräver dessutom att trapphusen är ”rena” då dessa är en utrymningsväg i händelse av t ex brand. Dina personliga tillhörigheter ska du förvara i ditt förråd eller i din lägenhet och naturligtvis är det inte tillåtet att röka i trapphusen!

Trapphusens portar och fönsterr

Ska alltid hållas stängda, även om det är varmt! Detta för att inte ”rubba” husets ventilation och för att vi inte ska få in ”ovälkomna” två-/fyrbenta gäster i våra hus.

”Sommarjobbare”

Fem (5) av föreningens ungdomar kommer i sommar att arbeta i föreningen tillsammans med ordinarie personal.

På sin plats att tacka alla medlemmar som...

… respekterar och följer de ordningsoch trivselregler som finns i vår föreningen!

Styrelsen tillönskar alla en riktigt skön och härlig sommar!