Styrelsen informerar 22 november 2012

Höstmötet 21 november Som utlovades på höstmötet lämnas med detta styrelseblad en reovisningen av hur medlemmarna svarat på enkäten. Du kan läsa detta om du "klickar på" länken längst ned på sidan. Styrelsebladet är också utdelat till samtliga hushåll i föreningen.

Budget 2013 - Årsavgift

Ordförande informerade om styrelsens arbete med föreningens budget 2013. Bland annat har vi omfördelat en del planerat underhåll (-2 097 000:-) och lagt om några lån där räntekostnaderna blivit lite lägre (-339 000:-). Ett antal utgiftsposter (t ex vatten + 200 000:-) ökar mot tidigare år. Sammantaget fick vi en budget med underskott på nästan -802 000:- , vilket i sin tur innebär att årsavgiften för 2013 höjs med 1,5%. Höjningen innebär för en 4:a på 99 kvm ca 79:-/månad, 3:a 83 kvm ca 67:-/månad, 2:a 73 kvm ca 56:-/månad och en 1:a på 41 kvm ca 37:-/månad.

Energi - Lägesrapport

Vi börjar nu se resultat av vår strävan att minska våra kostnader för energin. I höst har vi genomfört en uppgradering av styrutrustningen i Träffpunkten. Denna uppgradering kommer att minska vårt energiuttag och vi får samtidigt en bättre miljö i våra lokaler.

När det gäller alternativ till den fjärrvärme som vi köper från Sundsvall Energi, är vi inne i ett slutskede av vår utredning. Vi tittar på tre alternativ, samtliga innehåller värmepumps-teknologi. Ett av alternativen innebär att vi inte behöver köpa någon fjärrvärme, vi åter-vinner värme från djupa energibrunnar. Det blir också det dyraste men vi får en lägre energi-kostnad på sikt. Det billigaste alternativet är att enbart återvinna den ventilation vi idag släpper ut i luften. Denna lösning kräver att vi har fjärrvärmen kvar. Vi räknar med att i slutet av december ha en uppfattning vad de olika alternativen innebär. Vi återkommer med en information om de olika förslagen i början av kommande år.

Enkät - Redovisning

En kort presentation av enkätresultatet redovisades. Styrelsens uppgift är nu att titta ”djupare” på enkätsvaren, ev. genomföra fördjupade förfrågningar, fatta ev. beslut om åtgärder och när i tid vi har möjlighet att genomföra dessa. Dock har styrelsen redan i dagsläget börjat titta på möjligheten att byta lägenhetsdörrarna under kommande år, då det framkommit av enkätsvaren att många önskar denna åtgärd. Vi återkommer med information om/när det blir aktuellt.

Portar

Vi kan konstatera att det är ett flertal portar som står upp-ställda dagar/kvällar och ibland även nätter. Trapphusens portar ska hållas stängda och får inte ställas upp annat än
kortare stunder i samband med t ex in- & utflyttning.

Vattenledningstrycket

Har vattentrycket blivit sämre i dusch/kranar efter bytet av vattenmätare? Kontakta förvaltningskontoret tfn 10 01 70 som ser till så att Sundsvall Vatten kommer och genomför nödvändiga justeringar.

Förråd

Förrådsinventeringen kommer att vara genomförd under 2013. Styrelsen har i samband med detta påbörjat en översyn av de s.k. skyddsrumsförråden och exakt vad vi kan och får göra är under utredning. Styrelsens ambition är att försöka hitta en åtgärd som är så rättvis som möjlig för våra medlemmar och återkommer med information i kommande styrelseblad.

Tätningslist till de "gamla" fönstren

Tätningslist till våra ”gamla” fönster finns att hämta (utan kostnad) på förvaltnings-kontoret.

Matavfallssorteringen

Ditt matavfall ska sorteras i särskilda påsar, som tillhandahålls av föreningen, och dessa ska slängas i de bruna kärl som finns uppställda i soprummen. Styrelsen kan konstatera att alla inte plockat in de förvaringskärl och påsar som lagts ut i trapphusen. Du som inte tagit in ditt kärl eller är du nyinflyttad och saknar kärl/påsar, kontakta förvaltningskontoret tfn 10 01 70 så levererar fastighetsskötarna detta till din dörr. Nya påsar kommer att finnas för avhämtning i soprummen. Viktigt att alla matavfallssorterar då detta kommer att minska våra sophanteringskostnader med drygt –300 000:-.

Soprummen - Källsorteringen

Kärlet för plast räcker inte till och soprummen kompletteras med ytterligare kärl för plast. När det gäller övriga kärl så måste vi sortera soporna på ett korrekt sätt. Lägg t ex inte plastpåsar tillsammans med tidningarna, se till så att de kartonger du slänger är ”till-plattade” osv. Felsortering medför extra kostnader, som du får betala via din månads-avgift.