Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
HSB Parketten på Skeppsbron

HSB Parketten på Skeppsbron

Skeppsbron, Jönköping
Hyresrätter och trygghetsboende på härliga Skeppsbron!
149 nya hyresrätter i centrala Jönköping, 60 av dessa i trygghetsboendeform
Vid Munksjöns södra strandkant växer den nya stadsdelen Skeppsbron fram. Här varvas bostäder med butiker, caféer, restauranger och nya grönområden fram. Skeppsbron blir en blandstad med mångfald, omgiven av vatten och grönska med närhet till goda kommunikationer.

HSB strävar efter att erbjuda varje hyresgäst det goda boendet. Vi bygger efter stränga krav på goda miljöval och utvecklar hållbara lösningar som energiförsörjning genom solceller, tillvaratagande av regnvatten för bevattning av grönytor och planeringar, förberedande elinfrastruktur för laddning av elfordon mm. Hela kvarteret genomsyras av goda hänsyner till både människa och miljö.

Visste du att ett Bosparande i HSB kan ge dig förtur till våra lägenheter? Läs mer om fördelarna med HSB Bospar här till höger!
HSB bygger här fyra kvarter och totalt omkring 400 bostäder varav 149 av dessa blir hyresrätter inklusive trygghetsboenden i HSB Parketten.
HSB Parketten är det första av fyra kvarter som HSB Göta kommer att uppföra på Skeppsbron . HSB Parketten kommer att inrymma 149 hyresrätter varav 60 av dessa blir trygghetsboenden.

Byggstart är juni 2021 och fastigheten beräknas vara färdigbyggd i mars 2024.

Fyll gärna i en intresseanmälan så kommer du få löpande information om hur bygget tar form och när man såsmåningom får möjlighet att teckna sig för en bostad i det som kommer bli Jönköpings mest moderna och hållbara stadsdel.
Kommande projekt
InflyttKvartal 1 2024
Antal bostäder149
Antal rum1 - 4 rum och kök
Boarea34 - 103 kvm
Pris0 - 0 kr
Avgift0 - 0 kr/mån

Hyresrätter för alla!

I Jönköpings allra nyaste stadsdel Skeppsbron bygger HSB 149 hyresrätter inklusive 60 trygghetsboenden. Här bor man i bästa läget med härlig natur och  strandpromenad runt kuten och stadens alla bekvämligheter en buss- eller cykelresa bort.

Bostäderna beräknas vara klara för inflyttning i början av 2024. Möjligheten till att skriva hyreskontrakt kommer att öppnas i början av 2023. Och som vanligt har bosparare förtur så om du inte redan har ett bosparande hos HSB - öppna ett redan idag!

Bilder

Mer info

Om området

Omgivning

Här väntar ett trivsamt boende fördelade i tre till fem trapphus. Lägenheterna har planlösningar av öppen karaktär vilket ger ett luftigt intryck. Väggarnas rejäla isolering ger djupa fönsternischer vilket ger lägenheterna en extra dimension. Samtliga lägenheter har uteplats eller balkong, några är även inglasade och en del av ettornas balkonger är av fransk modell. Alla lägenheter är dessutom utrustade med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Ett smidigt boende helt enkelt.

Trygghetsboendet består av totalt 60 bostäder i ett eller två rum och kök. Samtliga har närhet till gemensamhetslokalerna Brasseriet och Biblioteket. Ytorna är välplanerade med till exempel plats för parkering av mobila hjälpmedel. HSBs ambition är att också en bovärd skall finnas på plats i huset som en extra trygghet och för att planera gemensamma aktiviteter för de boende.

HSB Parketten ramar in den inneliggande gården med öppningar i tre väderstreck och omedelbar närhet till den vackra parken och strandpromenaden. Gården bjuder in till såväl lek som social samvaro eller avkoppling.

Kommunikation

Skeppsbrons centrala läge gör att kommunikationer går lätt med gång, cykel och kollektivtrafik. Det vardagliga livet går smidigt även utan bil. Kollektivhållplatsen är tryggt utformad och promenaden dit har god belysning och sittplatser.

Service

Skeppsbron blir en helt ny stadsdel - som en förlängning av Jönköpings centrum! Området kommer ha god, nära service i form av skola, barnomsorg, handel, caféer, restauranger och paketleveransrum.
Hus 3 med Kämpeavenyn som förgrund.
Korsningen, Parkettgatan och Oskarshallsgatan

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

HSB blev "årets bostadsutvecklare"

HSB korades till årets bostadsutvecklare på bostadsgalan Guldhemmet. Utmärkelsen delas ut av Hemnet. 

Anmäl intresse