BRF Kolarängen

Föreningen kännetecknas dels av sin närhet till Mälarens vatten samt de stora terrasserna - många med sjöutsikt.

Utöver närheten till vatten och natur har föreningen ett stort utbud av lokaler för fritidsaktivitet. Här finns gym*, bordtennislokal*, snickerilokal, vävstuga*, bastu, boulebana* samt gästrum och samlingslokaler.

(* = Endast på Turbingränd).

Bekanta dig gärna mer med vår förening med hjälp av denna hemsida!

Organisationsnummer: 716416-4951

Byggår: 1980-1981

Antal lägenheter: 319

 

Inom föreningen finns 4 stycken garage med 236 platser samt några MC platser.  Det finns även 101 P-platser utomhus, vissa med eluttag samt gästparkeringar.

Inom föreningen finns en träningslokal med bordtennis och biljardbord, två bastu, boulebana (Turbingränd), snickarverkstad, vävstugor  samt två föreningslokaler med köksutrustning.

Det finns två gästrum med  2 sängplatser i vardera rum, toalett med dusch som går att hyra.

Till samtliga lägenheter ska det finnas kabel-TV från Tele2 Basutbud (analogt), samt bredbandsanslutning till Telenor som ingår i avgiften.

Det finns en kommunal förskola på Teknikvägen.

Föreningens ekonomi är stabil. Avloppsstammarna i byggnaderna spolades och inspekterades september 2018. För närvarande finns ingen indikation på att det finns behov av någon typ av renovering. Ventilationen har uppgraderats genom åren.

Föreningens styrelse, som väljs av medlemmarna i samband med årlig stämma, har sammanträde normalt en gång per månad (inte i juli).


Föreningen ekonomi administreras av HSB Norra Storstockholm.
HSB sköter även vår tekniska förvaltning. HSB Norra stor Stockholm tar ut en avgift i samband med registrering av nya medlemmar i föreningen.

HSB Norra stor Stockholm tar även ut en avgift i samband med pantregistreringar. 

Vid försäljning av bostadsrätt skall fastighetsmäklaren registrera köpeavtalet med mera i HSB Portalen.