Internet

Föreningen har gruppavtal via Bahnhof. Alla har 1Gbit förbindelse i sina lägenheter via kabel och den medföljande routern ger alla tillgång till WIFI (obs, ej 1Gbit/s). Routern är föreningens egendom och får inte slängas eller säljas utan att först få detta godkänt av styrelsen.

Historik och information:

---

Under 2019 kommer nytt fibernät installeras! Vårt gamla fibernät från 2002 håller dessvärre inte måttet idag. När nätet är färdigt kommer Internet levereras av Bahnhof där vi kommer ha ett gruppavtal för hela föreningen. 

Vår förhoppning är att man med gruppavtalet ska spara pengar och få bättre prestanda när man säger upp sitt befintliga avtal man har med Bredbandsbolaget eller Com Hem. Vi lägger på 150:-/månad per lägenhet för att finansiera det nya fastighetsnätet och gigabit till alla från efter att nätet och nya tjänsterna är igång. Föreningen kommer inte lägga på detta förens 2020-01-01 så att det finns tid att säga upp sina befintliga avtal.

Specifikationer:

  • 1 Gbit Internet access med Huawei eller Tilgin HG2501 router
  • Möjlighet att avropa telefoni avgiftsfritt (avgifter för samtalstrafik tillkommer)
  • Möjlighet att avropa e-post (6st) och webbsida (not: Föreningen rekommenderar alla att ha en icke-operatörsbunden e-postadress. Exempelvis gmail)
  • Eventuell TV via Sappa, www.sappa.se. (not: Föreningen rekommenderar Tele2 för TV-utbud tills vidare)
  • Det går också att få TV direkt via Bahnhof.

 

Läs mer om Bahnhof

 

Tele2 
Efter uppgraderingen av vårt kabeltvnät kan också Tele2 bredbandstjänst användas via den nya typen av antennuttag "Tre hål i väggen".