Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Värmlands hyresrätter

Äntligen bygger HSB Värmland hyresrätter! Med planerad inflyttning i mars 2025 bygger vi just nu 72 hyreslägenheter i HSB Lokstallet i Haga, centrala Karlstad.
mainimage

Läs mer om de nyproducerade hyresrätterna i HSB Lokstallet och anmäl ditt intresse för att få löpande information om projektet! På så sätt missar du inte när lägenheterna publiceras och är möjliga att söka.

Genom att bospara kan du få förtur till dessa lägenheter och ytterligare 26 000 hyreslägenheter i landet, och alla nya bostadsrätter som HSB bygger. 

Våra hyresrätter

HSB Lokstallet i Haga

HSB Värmland bygger 72 nya hyreslägenheter - nära Karlstad city med älven som granne!

Vem får välja lägenhet först?

Vi förmedlar i första hand våra hyreslägenheter till våra medlemmar som är bosparare. Som bosparare kan du alltså få förtur. Man ska ha ett bosparkonto och vara medlem i HSB innan man gör sin intresseanmälan för en lägenhet, för att detta ska gälla.

När vi tilldelar våra hyresrätter går vi efter turordningen:

  1. Bosparare (inbördes tilldelning efter antal bosparpoäng)
  2. Medlemmar som inte bosparar (inbördes tilldelning efter datum för medlemskap)
  3. Övriga intressenter (inbördes tilldelning efter datum för intresseanmälan)

För att förbättra dina möjligheter att få en hyresrätt hos oss kan du bli medlem i HSB och öppna ett bosparkonto. När du sparar pengar i ditt bosparkonto får du 1 poäng per hundralapp som du sparar - du kan max få 5 poäng i månaden. Dessa poäng kan du sedan använda dig av när du söker en ny hyreslägenhet (eller köper en bostadsrätt i vår nyproduktion). Läs mer om vårt bospar här!

  • Du kan söka bostad från den dagen du fyllt 17 år. Dock måste du vid förmedlingstillfället vara 18 år fyllda.
  • När du tackar ja till en lägenhet och skriver på ett hyresavtal nollställs dina bosparpoäng. Om pengarna står kvar på ditt poänggrundande konto finns bosparpoängen kvar att nyttja för förtur till nyproducerad bostad. Detta innebär att du kan ha olika många bosparpoäng för turordning till nyproducerad bostad och till hyresrätt.
  • I övrigt görs, vid ledig lägenhet efter urval, individuell prövning.