På hsb.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen - till exempel lokalt innehåll - ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka på acceptera kan ditt regionala val sparas till nästa besök.         Om cookies

Vår webbplats hsb.se innehåller cookies. Cookies eller kakor är ett litet fotavtryck du lämnar efter dig när du besökt en sajt. Den består av en liten textfil, som lagras i din dator/webbläsare och används normalt för att förbättra användarupplevelsen för dig som besökare, exempelvis genom kortare nedladdningstider och tillgång till vissa funktioner anpassade efter dina tidigare val.

Så säger lagen
Enligt Lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • att webbplatsen innehåller cookies
  • vad cookies används till


Besökaren ska också samtycka till att cookies används.

Cookies på hsb.se
Cookies på hsb.se används för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare. Cookies gör så att vi kan anpassa webbplatsen efter dina val.

Det finns två kategorier av cookies, beständig (permanent) cookie och tillfällig (session) cookie.

  • Beständig – Sparas i din webbläsare tills du väljer att ta bort den. Används till exempel för inställningar som du fyllt i på hsb.se, i syfte att förbättra din användarupplevelse.
  • Tillfällig  Lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du besöker en webbsida. Försvinner när du stänger din webbläsare.


Både beständiga och tillfälliga cookies används för besöksstatistik och i vårt arbete att förbättra webbplatsen.

Att undvika cookies
Du kan ställa in din webbläsare, så att du kan surfa anonymt och inte lämna några spår efter dig. Inställningarna skiljer sig åt beroende på vilken webbläsare du har. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade cookies. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information.

Om du väljer att inte acceptera cookies, finns det vissa delar av hsb.se som du inte kommer att kunna använda.

Läs gärna mer om cookies på Post- och telestyrelsens webbplats.

Stäng

Skärpning av hantering av personuppgifter

Den 25 maj 2018 trädde en ny lag om lagring av personuppgifter i kraft, som ersatte personuppgiftslagen (PUL).

Din integritet är viktig för oss och vi vill vara transparenta med informationen vi har samlat in, hur vi använder den och dina rättigheter att kontrollera informationen. Det är viktigt för oss att värna om skydd för dig som medlem och vi vill informera dig om hur vi med anledning av den nya Dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) kommer att skärpa vår hantering av dina personuppgifter.

GDPR gäller som lag i alla EUs medlemsländer från och med den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL). GDPR medför att kraven ökas på hur företag får behandla personuppgifter med målet att skydda individens integritet. Med anledning av GDPR har vi tagit fram personuppgiftspolicys som reglerar verksamheten för varje enskild HSB-förening och som beskriver hur vi hanterar din personliga information.