Försäkringar

I en bostadsrättsförening finns det tre huvudsakliga försäkringar som berör dig som bostadsrättsinnehavare. Här kan du läsa mer om dem och varför det är viktigt att du har en hemförsäkring.

Hemförsäkring

Hemförsäkringen ska du som bostadsrättsinnehavare teckna själv. Denna försäkring omfattar bland annat ditt bohag och lösöre, så som som vitvaror, möbler och värdesaker i lägenheten.

Du får själv välja med vilket försäkringsbolag du ska teckna din hemförsäkring. Som medlem i HSB har du rabatt på hemförsäkringen hos Dina försäkringar. Logga in på Mitt HSB för att ta del av dina medlemsförmåner.

Även om det är frivilligt att ha en hemförsäkring rekommenderar föreningen att du tecknar en hemförsäkring. Utan hemförsäkringsskydd kan en brand- eller vattenskada bli mycket kostsam och du har inte heller tillgång till all den hjälp som erbjuds via försäkringsbolaget om skadan eller olyckan är framme.

Fastighetsförsäkring

Föreningen har en försäkring för fastigheterna som används vid till exempel brand- och vattenskador. Föreningen är försäkrad genom Länsförsäkringar Älvsborg. Du är med och betalar för denna genom din avgift.

Bostadsrättstillägg

Alla lägenheter i HSB brf Höga har ett bostadsrättstillägg genom Länsförsäkringar Älvsborg som är kollektivt tecknat genom föreningen. Du är med och betalar för denna genom din avgift.

Detta är bostadsrättshavarens försäkring. Den gäller exempelvis vid en vattenskada där du har fått skador på fast inredning i lägenheten (t.ex. kök, golv, väggar).

Det kollektiva bostadsrättstillägget gör att du inte behöver välja till det när du tecknar hemförsäkring med valfritt bolag. 

Informationsblad om den kollektiva bostadsrättsförsäkringen hittar du längre ner på sidan.