170324 Tidigare rivning av kallgaragen

24 mars 2017 Detaljplanen har nu vunnit laga kraft

De planerade husen kommer alltså att byggas. Oavsett när bygget startar, blir det rörigt uppe på Gråberget under minst två års tid. 

De senaste veckorna har mycket hänt. ”Byggstart i oktober” gäller inte längre. Byggföretaget Trollängen Bostad AB har erbjudit sig att kompensera dem som blir av med sina bilplatser och att anlägga nya p-platser åt oss − mot att vi tillåter rivning så snart som möjligt.

Detta ger oss ett stort mervärde, då vi slipper att i egen regi bygga nya p-platser, något som kräver mycket pengar och arbete.

 Avtalet med Trollängen bygger på att samtliga 36 hushåll med kontrakt på rivningstomten går med på tidigare avflyttning, redan den 14−17 april, alltså under påskhelgen. I skrivande stund har alla utom tre accepterat detta, vilket för Trollängen är nog för att fortsätta dialogen. Styrelsen försöker nu att hjälpa de återstående tre till en lösning, så att alla är med.

Går allt i lås startar rivningen tisdagen den 18 april. Återvinningen försvinner, därpå kallgaragen (eller delar av dem) och p-platserna. Delar av bergsknallen sprängs bort.

De nya husen kommer att ha garage i källaren och tänkta affärer i gatuplanet. Här kan vi vara med och påverka valet. En mataffär, ett konditori, en blomsteraffär eller vad? Kom med önskemål!