Snabba ryck i sommartider - äntligen byte av brandskyddsplattorna på balkongerna

16 augusti 2022 Efter en långdragen process är det nu klart att garantibytet av brandskyddsplattorna under balkongerna ska genomföras omgående

Jag är glad att kunna meddela att vi snart kan lägga denna långdragna process om garantibytet av brandskyddsplattorna på balkongerna bakom oss. Idag 16/8 hade vi nämligen ett första byggmöte med entreprenören Olofssons bygg med ett färdigt avtal om att garanti-byta brandskyddsplattorna som monterades 2014 under balkongerna. De vill därför köra igång direkt. Det hastiga förloppet skapar tyvärr en del olägenheter då ställningar behöver resas redan den här veckan. Men vi hoppas att det mycket trevligare resultatet kommer att väga upp när väl allt är klart. Beräknat slutdatum är 15 oktober.

Ordningen kommer vara hus 52, 54 och 56, och de arbetar uppifrån och ner. Det innebär att alla balkonger på våningarna två och tre behöver tömmas helt. Dessa balkonger behöver tömmas i ordningen 52:an och 54:an senast 21/8, samt 56:an senast 28/8. Balkongerna på våning 4 berörs inte då de plattorna byts från våning 3. Tömning av balkongerna på våning två och tre betyder att allt som står eller hänger på balkongen behöver flyttas undan från balkongen så att arbetet kan utföras utan fördröjning. Tack på förhand för att alla medlemmar samarbetar i att detta sker enligt fristerna.

Jag ber om ursäkt för den kort varsel detta genomförs med, men efter år av förhandlingar är vi glada att det kan åtgärdas så snart som möjligt.  Styrelsen är nöjd med att arbetet äntligen kan påbörjas och vi ser fram emot de nya fina montagen av de nya brandskyddsplattorna.

Mer information delas ut inom kort.

Hälsningar ordförande Leif-Jöran