Inre fond

Tidigare avsattes en del av månadsavgiften till en inre fond för varje lägenhet, som kunde användas vid exempelvis renovering och ombyggnad. Om det finns medel kvar på din lägenhet kan du se på månadsavin från HSB.

Vad kan jag använda inre fonden till?

Fonden kan användas till allt underhåll av lägenheten. Du kan få ut pengar för hantverkarkostnader och materialkostnader, exempelvis tapet och färg, men inte för verktyg. Det är viktigt att du kan redovisa kvitton eller fakturor. För fakturor är det extra viktigt att du kan visa att fakturan faktiskt är betald! Vi kan inte godkänna uttag ur inre fond om du bara visar upp en faktura.

Hur gör jag för att få ut pengarna?

En begäran om Utbetalning av inre fond (blankett hämtas nedan) lämnas till styrelsen innan den skickas vidare till HSB Göteborg för utbetalning.

Lämna dina kvitton/fakturor inklusive underlag på betalning under expeditionstid på föreningsexpeditionen. Du fyller i en blankett om uttag ur inre fond. Vi kontrollerar att det finns tillräckligt med pengar i din inre fond och om fakturorna är giltiga för uttag ur fonden. Du kan ladda ner blanketten längre ner på sidan och fylla i den innan du kommer, så sparar vi lite tid under expeditionstiden.