Informationsblad December 2020

01 december 2020

ÅRSSTÄMMAN

Styrelsen vill tacka för medverkan i vår poströstningsstämma. I dessa tider med en pågående pandemi är vi glada att det finns alternativa lösningar för att kunna genomföra den obligatoriska årsstämman. Vi vill också passa på att hälsa våra nya styrelsemedlemmar Malin och Johan välkomna.

Styrelsen ser ut enligt nedan för kommande styrelse år:
Alexander Torstensson (omvald)
Johan Gadell (sittande)
Anders Törnros (sittande)
Therese Gustafsson (omvald)
Malin Qvirist (invald)
Johan Lindh (invald)

KÄLLARFÖRVARING

Styrelsen vill återigen påminna våra medlemmar om förvaring i gemensamma utrymmen. Förvaring sker i tilldelat förråd och inte i gemensamma utrymmen eller gångar. Detta görs med respekt mot andra medlemmar men också för att det kan utgöra en stor brandfara.

SOPOR/SOPSORTERING

Vi vill också passa på att påminna om vår sopsortering. Vanliga sopor och kompost slängs i våra stora kärl. Kartong, plast, tidningar, glas och metall sorteras vid våra sorteringsstationer. Vid flertalet tillfällen har det ställts övriga föremål, både vid sopkärlen och vid sopsorteringen. För detta hänvisas medlemmar till “Tippen”. Alla har möjlighet att beställa ett ÅVC-kort på Göteborgs stads hemsida där man har ett antal fria besök varje år. 

Vi vill också göra er uppmärksamma att det kan bli otroligt mycket material vid sopsorteringen kring juletid. Om du har möjlighet, vänta gärna ett par dagar med sortera dina sopor, främst kartong.

BOENDESERVICE

Ny mail och telefonnummer för boendeservice när det gäller nycklar, Aptus, parkering etc.
Mail: boendeservice.gbg@hsb.se
Telefon: 010-442 20 00

IMD 

Under vår extrastämma som genomfördes i augusti röstades igenom IMD (individuell mätning och debitering). Arbetet pågår och som det ser ut nu så kommer det startas upp under kvartal ett. Mer info om detta kommer löpande.

ÖVRIGA PÅMINNELSE TILL MEDLEMMAR

Vi har stora problem med stopp i avloppen i föreningen, både i köks- och avloppsstammar. Det enda som får spolas ner i toaletten är toalettpapper. Tops, våtservetter, tamponger, bindor och liknande är strängt förbjudet. Detta medför en stor kostnad för föreningen och i slutändan även alla medlemmar. 

Fett som hälls ut i våra köksstammar orsakar cementliknande klumpar. Torka av diskpannor och liknande med hushållspapper innan du diskar ur dom. Pappret slängs sedan med vanligt matavfall. 

Det tåls också att påminna om att det ska vara tyst i lokalen efter kl 22, samma regler gäller för lokalen som för lägenheterna. Det finns nära grannar även till lokalen, respektera dom som ni respekterar era närmsta grannar.

PARKERINGSLAMPOR

Vi har nu fått upp vår nya belysning över parkeringarna. Inom kort så kommer också Trafikverket att montera ner den gamla belysningen.

BRANDSÄKERHET INFÖR MÖRKA DECEMBER

Som vanligt i december och framförallt när julen närmar sig tänds det en hel del levande ljus. Detta är en av de absolut vanligaste brandorsakerna och vi ber er vara extra uppmärksamma.

Se till att ha fungerande brandvarnare och lämna aldrig lägenheten med levande ljus. 

God Jul och Gott nytt år
Önskar styrelsen Brf Täppan