Informationsblad Juni 2020

16 juni 2020

HÖJNING AV AVGIFTER

Från och med 1:a juni höjs avgifterna med 3%. Detta beror på att det har skett en kraftig ökning av tomträttsavgälden till Göteborgs stad samt att vi har ett stort projekt gällande takrenovering framför oss.

LEKPLATSERNA

Lekplatserna håller nu på att målas om. Efter att lekplatserna är nymålade kommer Sandmaster att vända om sanden på alla lekplatser för att få upp kvalitén på sanden. Det kommer även att användas ett medel i blandningen av sanden som förhindrar djur att förorena sandlådorna. 

OBS! detta medel är ofarligt för djuren och oss människor. Det enda vi kan märka av efteråt är att sandlådorna luktar annorlunda ett tag. Mer information finns på deras hemsida.

FELANMÄLNINGAR

Styrelsen vill påminna om att felanmälningar gällande fastigheten görs direkt till HSB. När ett fel upptäcks så är det bra om det så fort som möjligt görs en felanmälan. Dels för att snabbt avhjälpa problemet men också för att undvika dyra jourkostnader för föreningen när utryckningar behöver göras på kvällar och helger.

Föreningens Facebookgrupp är inte ett forum för felanmälningar. Gruppen är skapad för att användas som en informationsplattform oss grannar emellan där vi kan dela väsentlig information. Vi vill fortsatt uppmana till att hålla en god ton i gruppen.

SOMMAR OCH SEMESTERTIDER

Inför sommaren och semestertiderna kommer det att vara något längre svarstid på styrelsemailen samt att telefonen kommer vara obemannad. HSB har öppet som vanligt så det går alldeles utmärkt att lämna felanmälan som vanligt via HSB-portalen under sommaren.

Vi i styrelsen vill passa på att tacka för den stora uppslutningen under städdagen och upplysa er om att övernattningslägenheten har fått nya sängar och möblemang. 
 

I och med de rådande omständigheterna kan det vara många som har semester hemma och vill vistas på våra fina gårdar under fint väder och grilla. Därför passar vi på att påminna er om lite ordningsregler kring grillarna:

·       Efter du har grillat gör du rent gallret men låter kolen vara kvar.

·       Nästa person som ska grilla får då ett rent galler men behöver tömma askan i askhinken som ska finnas vid grillplatsen. 

·       Om det skulle vara så att askhinken är full så tömmer du den bara i en soptunna i närheten.
 

Trevlig sommar! 

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen Brf Täppan