Informationsblad September 2021

16 september 2021

SOPSORTERING

Trots uppmaningar om att bli bättre på att sortera soporna korrekt så får vi bakläxa på detta efter nästan varje tömning. Detta orsakar stora och framförallt onödiga kostnader för föreningen. Vi uppmanar alla medlemmar att ta till sig detta och tänka till en extra gång när ni slänger era sopor. 

Det gäller framförallt matavfallet, där det ej enbart slängs matavfall! Hela sopkasunen sorteras då som blandat avfall. Blandat avfall är det dyraste avfallet. Matavfall är gratis!

TAKRENOVERINGEN

Som ni säker har märkt så har vi äntligen kommit igång med vår takrenovering. Taket kommer bytas ut och i samband med detta så kommer vi även installera solceller.

Detta innebär att byggställningar kommer att monteras i etapper runt våra hus för att komma åt taken så smidigt och säkert som möjligt. Ni som har uteplatser på markplan kommer att bli kontaktade av entreprenören direkt om det skulle uppstå några problem med att montera upp byggställningen  där.

I och med att det är etappbygge kommer här nedan en  tidsplan på hur lång tid arbetet kommer fortgå och hur länge byggställningen kommer vara vid just din trappuppgång.

Trappuppgång 

Takarbete veckor

Byggställningar borta vecka

2-16

32-42

45

18-28

39-49

51

30-46

46-5

7

48-62

3-12

14

64-82

9-18

20

 
Viktigt att tänka på att detta är en preliminär tidsplan och kan komma att förändras med tiden. 

Vi tackar i förväg för er förståelse.
 

IMD

Med IMD installerat hos oss kan vi mäta vår individuella elförbrukning i lägenheterna. Detta gör vi via något som kallas Curves Insight. Vi har fått inloggnings uppgifter för alla medlemmar till detta. 

Ni som är intresserade får gärna maila styrelsen (styrelsen@tappangbg.se) med namn, adress och lägenhetsnummer så kommer ni att få ert användarnamn och lösenord. Ni kommer dessutom få med guide i pdf-format som beskriver hur ni loggar in samt hur ni läser av er el väl inloggade i Curves Insight.

Första avräkningen kommer nu komma på er oktoberavi.

STÄDDAG

Lördag den 16:e oktober är det dags för nästa städdag i föreningen. Det är ett bra tillfälle att träffa grannar, fika och hjälpas åt att ta hand om våra fina innegårdar. Mer information kommer i ett separat utskick. Hoppas du kommer!

 

RASTNING PÅ VÅRA GÅRDAR

Vi vill åter igen påminna om att det är förbjudet att rasta sina husdjur på våra gårdar.

 

ELSTOLPAR PARKERING

Vi vill också påminna om att elstolparna vi har på vår parkering enbart är till för motorvärmare. Dom är alltså inte till för att ladda elbilar. Om detta missbrukas så kommer enskilda stolpar att stängas ner, hjälper inte det så tvingas vi tyvärr stänga av elen helt på alla elstolpar. 

I dagsläget har vi inga möjligheter att läsa av förbrukning på dessa stolpar, och dom är heller inte gjorda för att ladda bilar på. Detta är givetvis något som blir vanligare och troligtvis något som styrelsen får hitta en lösning på längre fram.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen Brf Täppan

2021-08-31