Vilka bor i HSB Living Lab?

I HSB Living Lab bor det runt 40 personer. De bor permanent och är en del av forskningsmiljön för den som bedriver sitt projekt här. I HSB Living Lab är det forskningen som flyttar hem till de boende och inte tvärtom.
mainimage

HSB Living Lab är hem åt nära 40 personer. De bor här permanent och är en del av forskningsmiljön för den som bedriver sitt projekt här. I HSB Living Lab är det forskningen som flyttar hem till de boende och inte tvärtom.

I lägenheterna bor inga labbråttor utan helt vanliga studenter, HSB-medlemmar och gästforskare. Vi brukar säga att om man är ute efter ett boende utöver det vanliga, då kommer man att trivas i HSB Living Lab. Hyresgästerna ska ju inte bara bo i HSB Living Lab, utan kommer också att delta aktivt i forskningen genom tester, beteende och upplevelser i huset. Studiebesök av forskare från världens alla hörn kommer att höra till vardagen. Men allt detta var våra framtids astronauter medvetna om när de sökte sitt boende i HSB Living Lab och hittills verkar det vara hög trivsel – vi har haft en väldigt låg omflyttning ända sedan starten.

Olika sätt att bo
På plan 2 och plan 4 i HSB Living Lab har vi vridit på perspektiven redan från början, här mäter vi inte lägenheterna i kvadratmeter utan i kubikmeter, och takhöjden är högre än normalt. På de här två planen bor man i kluster om 6 lägenheter som delar på gemensamma ytor som med kök, vardagsrum, dusch och balkong.

Den egna bostaden är kompakt, men genomtänkt i varje detalj. De gemensamma ytorna är generösa och sociala i sin utformning. Här kommer vi att löpande forska kring delningsekonomi och hur man på bästa sätt kan utnyttja ytor gemensamt.

På plan 3 är takhöjden mer normal och här hittar vi fem mer traditionella lägenheter, från 2 till 4 rum och kök. Där har man sitt eget privata kök och badrum och delar inga funktioner med sina grannar.

Läs mer om hur du gör för att bo i HSB Living Lab på vår hemsida! https://www.hsb.se/hsblivinglab/stayhere/