Om forskningen

Vi står inför stora hållbarhetsutmaningar. Globalt måste vi tillsammans hantera klimatmålen för att vår planet ska fortsätta vara en plats att leva på. Här hemma måste vi se över miljöpåverkan från bland annat bilar, flyg – och från bostadssektorn.
mainimage

HSB Living Lab erbjuder unika möjligheter för forskning och utveckling av framtidens hållbara boende.

Här har man gjort allt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att öka innovationstakten inom bostadssektorn.

I HSB Living Lab är...

...allt förberett för att det ska vara enkelt och smidigt att komma in och bygga om, byta ut, installera och labba.

...2000 sensorer mäter allt som pågår i fastigheten dygnet runt vilket ger unika möjligheter till kunskap och insikter

...möjligheterna till att interagera med de boende i huset och testa och mäta på i en verklig boendemiljö kommer ge unika insikter.

...det är kostnadsfritt att utnyttja byggnaden för forskning och utveckling. Du behöver dock kunna finansiera ditt eget projekt. Det finns också möjlighet att ansöka om pengar från vår forskningsfond.

HSB Living Lab är uppbyggt som en öppen arena. Alla med idéer om framtidens hållbara boende är välkomna att söka för att forska, testa och innovera i HSB Living Lab. Vi erbjuder en unik arena, ett stort kontaktnät och mycket uppmärksamhet. Så du som har en idé om framtidens boende som behöver testas eller studeras – tveka inte att höra av dig!

Här kan du läsa mer om hur det går till att forska och utveckla i HSB Living Lab.

Forskningsfonden

HSB Living Lab har en egen forskningsfond som kan dela ut upp till 2 Mkr per år. Alla projekt som bedrivs hos oss kan ansökan om medel här. I din ansökan kan du ange hur mycket medel du önskar söka.

Vill du också forska, utveckla eller testa i HSB Living Lab? Varmt välkommen att kontakta oss!

Emma Sarin, emma.sarin@hsb.se
Madelaine Doufrix, madelaine.doufrix@hsb.se