Frukost på fredag

HSB Living Labs regelbundna coworkingfrukostar är en plats för boende, forskare, partners och innovatörer att mötas, sprida kunskap och diskutera aktuella frågor om framtidens boende.
mainimage

Första fredagen i varje månad bjuder vi in till en öppen frukost och work-hub i huset. Alla är välkomna! Delta på frukosten med seminarium innan du går vidare till ditt jobb eller studier, eller stanna och arbeta med ditt på plats och nätverka en stund efteråt. 

Seminarierna varvar intressanta projekt vi har här i huset med gäster utifrån som bjuder på sin fackmannakunskap, och ibland blir det workshops och diskussioner. Alla mottagare av nyhetsbrevet får inbjudan, men vem som helst får komma så sprid den gärna vidare. Kom ihåg att anmäla dig när du får inbjudan, vi har begränsat antal platser. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här, om du inte redan prenumererar.

Vi bjuder på en härlig frukost, trevligt sällskap och den senaste forskningen inom framtidens hållbara boende. Efter frukosten stannar du och arbetar så länge du vill.

Adress: HSB Living Lab, Elektrovägen 4, 412 58 Göteborg. 

KOMMANDE FRUKOSTAR

3 maj Flexibel energianvändning

08:00 Välkommen till huset, frukosten är framdukad.

08:30-09:00 Seminarium: Flexibel energianvändning  

David Steen, forskare på Chalmers

I HSB living lab pågår ett projekt som undersöker hur elanvändningen i en fastighet kan bli mer flexibel. Projektet har tagit fram ett system för att styra bland annat batteri, elbilsladdare, värmepumpar och hushållsmaskiner som tvätt- och diskmaskiner. Systemet har byggts för att enkelt kunna styra mot olika målfunktioner, exempelvis minskad klimatpåverkan eller minskade kostnader. Denna fredagsmorgons seminarium kommer att presentera resultat från projektet och förklara hur liknande styrsystem kan användas för att underlätta energiomställningen.

Anmäl dig till Madelaine.Doufrix@hsb.se senast den 29 april för att delta.