Analog TV upphör samt information om Comhem Play

30 augusti 2020 Com Hem som är föreningens leverantör av TV, bredband och bredbandstelefoni har beslutat att sändningarna av analog TV upphör den 8 september. Anledningen är att digital-TV innebär möjligheter för en störningsfri överföring med bättre ljud- och bildkvalitet samt ger utrymme för fler TV-kanaler. Det frigör även utrymme för ett snabbare bredband.

Just nu rullar en informationstext i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv. Ser du ingen informationstext i din tv-ruta tittar du redan digitalt och behöver inte göra något.

Om du behöver hjälp med att ställa om din TV för att kunna börja titta genom digital-TV hänvisar vi i första hand till Com Hems hemsida där det finns bra information och en instruktionsfilm.

https://www.comhem.se/tv/digitalisering

Förändring i grundutbudet samt möjlighet att få fler kanaler kostnadsfritt

Com Hem har valt att plocka bort några kanaler från sitt digitala grundutbud då dessa haft en låg tittarandel.

Medlemmarna i HSB Brf Högaholm har dock en fördel då det finns en möjlighet att kostnadsfritt avropa fler TV-kanaler än det ordinarie grundutbudet då föreningens gruppavtal ligger på nivån HSB TV Small. Se jämförelsebild.

Det innebär att ni utan någon merkostnad kan avropa ett programkort/box med ett större digitalt TV-utbud än det ordinarie grundutbudet, där det ingår TV-kanaler.

Om ens TV-apparat inte har en så kallad CA-modul inbyggd så måste man köpa en sådan, alternativt avropa en digitalbox. Många TV-modeller i dag har en CA-modul redan (insticksfack på sidan eller bakom TV:n).

Medlemmen/bostadsrättshavaren ska enskilt avropa ett programkort genom att ringa Com Hems kundservice på tel: 0775-171720, adressen ska uppges samt att föreningen har ett HSB Small-avtal.

Med Comhem Play kan du titta på TV inom hela EU

Alla som är folkbokförda i föreningen har möjlighet att registrera sig för att titta på TV via tjänsten Comhem Play. Det innebär att du utan extra kostnad via din telefon, surfplatta eller bärbara dator kan sitta i husvagnen på campingen eller på hotellet utomlands och titta på samma kanaler som hemma i soffan.

Tjänsten nås via denna webblänk där du även skapar ditt användarkonto:

https://www.comhemplay.se/

Har du mobilabonnemang hos Tele 2, Com Hem eller Comviq förbrukar du inte heller någon mobildata i Sverige eller EU utan kan titta helt fritt.

För en extra månadskostnad kan du uppgradera till Comhem Play+ vilket ger tillgång till bland annat serier, filmer och dokumentärer.

För mer information, läs mer på Com Hems hemsida eller kontakta deras kundservice

Tel: 90 222 respektive 0775-171720

Webb: https://www.comhem.se/kundservice

  • ComHem grundutbud resp. small.png
    ComHem grundutbud resp. small.png
  • Comhem Play på telefonen.jpg
    Comhem Play på telefonen.jpg