Nyhetsbrev December

19 december 2023 2023 är snart till ända och det har varit ett händelserikt år på BRF Högaholm! För att nämna några saker så kommer här en påminnelse.
  1. Hissrenoveringen har blivit färdigställd för samtliga 36 hissar.
  2. Renovering av skärmtaken på 5 och 8 våningshusen har blivit utförd.
  3. Varmgaragen har blivit målade.
  4. PCB-sanering har slutförts och föreningen är numera friklassad från PCB.
  5. Utemiljöprojektet har fortlöpt enligt tidsplan under hela året och beräknas vara helt klart till sommaren 2024.

Årsavgiften
Årsavgiften höjs med 4% från och med 2024-01-01.

Fastighetsskötsel och markskötsel
Den 2/1-2024 börjar avtalet med HSB Malmö Fastighetsservice att gälla och deras personal kommer att ansvara för fastighetsskötsel, sophantering och markskötsel.

Föreningens egna anställda fastighetsskötare kommer att finnas kvar till den 31 januari.

Felavhjälpning i lägenheterna
När avtalet med HSB Malmö Fastighetsservice träder i kraft den 2/1 -2024 blir det återigen möjligt för samtliga bostadsrättshavare att anlita dem för felavhjälpning i lägenheterna.

Om felet enligt stadgarna är bostadsrättshavarens underhållsansvar debiteras beställaren för materialkostnad och arbetskostnad med timpris på 656kr i timmen.

Felanmälan gör ni lättast via Mitt HSB.

Förvaltning
Magnus Nilsson som har varit föreningens förvaltare sen september 2021 kommer att sluta sin anställning på HSB Malmö med sista dag den 12/1-2024. Då föreningen köper tjänsten av HSB Malmö kommer förvaltningen av föreningen att fortsätta att levereras enligt avtal.

Jul och nyår
I år har vi valt att inte ha julgranar på området, i stället har vi satsat på julbelysning vid miljöhusen och flaggstångsbelysning.

Julsäckar kommer att läggas ut i varje trapphus under vecka 51.

Container kommer att placeras ut den 22/12 vid Serenadgatan och Balladgatan.

Öppettiderna på fastighetskontoret är ändrade under jul & nyårshelgen, information finns i trapphusen och på hemsidan.

Fyrverkerier kan vara vackert och trevligt till nyår, men tänk på att visa hänsyn och försiktighet, ställ upp dem så att de inte kan skada människor, djur och byggnader, och städa gärna efter er.

Glöm ej att släcka ljusen

Under december månad orsakas många bostadsbränder av levande ljus. Ofta handlar det om tända ljus som glöms bort, kom därför ihåg att släcka alla levande ljus när du lämnar ett rum utan uppsikt. Lämna inte heller barn eller husdjur ensamma med levande ljus.     

Kontrollera brandvarnaren
En brandvarnare finns i nästan alla svenska hem men det är långt ifrån alla brandvarnare som fungerar. När testade du din brandvarnare senast? Du kontrollerar brandvarnaren genom att trycka in testknappen i några sekunder. Sirenen ska då börja tjuta. Den slutar att tjuta när du släpper knappen.

Kontrollera att brandvarnaren fungerar minst en gång per kvartal och byt ut den om den inte fungerar.

Vissa brandvarnare har tioårsbatterier som ska hålla i upp till tio år men var noga med att ändå testa brandvarnaren med jämna mellanrum. Det är bra att ta för vana att dammsuga brandvarnaren någon gång per år för att få bort damm och andra partiklar.

Tack för att vi tillsammans hjälps åt för att skapa ett ännu bättre boende!

Med vänlig hälsning

Magnus Nilsson Förvaltare
Linnea Råbratt Biträdande Förvaltare
Tel: 010-442 30 00
hogaholm.forvaltningmalmo@hsb.se