Nyhetsbrev November

17 november 2023 Just nu händer det mycket i vår förening. Håll utkik på vår hemsida, hsb.se/malmo/hogaholm, som uppdateras löpande.

HSB Malmö blir leverantör av fastighetsskötsel och markskötsel.
Som vi tidigare har informerat om så har styrelsen beslutat att föreningen inte längre kommer att ha egen anställd personal, precis som med lokalvård och förvaltning kommer nu även fastighetsskötsel och markskötsel att köpas in av extern entreprenör.

De fackliga förhandlingarna är nu klara och vi kan meddela att sista arbetsdag för den befintliga personalen är den 31 januari 2024. Personalen kommer att få möjlighet att söka anställning och komma på intervju hos den nya leverantören (HSB Malmö), men ingen garanti för anställning. 

För er som önskar mer information så är alla medlemmar välkomna på informationsmöte, där det kommer att finnas möjlighet till att ställa frågor. Representanter från både HSB Malmös Fastighetsservice och från styrelsen kommer att finnas på plats.

Informationsmöte: Torsdagen den 7/12. Klockan: 16.30 till 19.00. Plats: Festlokalen Serenadgatan 31.

 

Statusbesiktning på fönstren.
För att försäkra oss om att vi utför underhåll i rätt tid och att vi lägger pengarna på rätt saker! Har vi beställt en statusbesiktning av fönstren. Totalt har 68 lägenheter i olika väderstreck, våningar och byggnader valts ut för besiktning, på detta sätt hoppas vi få en bra bild av statusen på lägenheternas fönster och kunna planera för framtida underhåll.  

Upprustning av utemiljön.

Projektet med upprustning av utemiljön fortlöper och följer tidplanen. Nu i slutet på november pågår det röjning och anläggning vid Serenadgatan 53-57, 59-63 och Serenadgatan 68-72. Det kommer också att utföras planteringar i parkmiljöerna i anslutning till Serenadgatan 38-66. Projektet beräknas vara klart till sommaren 2024. 

Underhåll i varmgarage.
Tyvärr inträffade en olycka tidigare under året då en medlem föll på den gamla rälsen som finns i garagen. Då både styrelse och förvaltning värnar om er medlemmars välbefinnande och vill försäkra oss om att det inte händer igen! Så har vi nu tagit beslut på att rälsen ska bort och spåren ska gjutas igen. Arbetet kommer att utföras i februari. Ni som har garageplats och kommer att bli berörda kommer att få mer information när det närmar sig startdatum för arbetet.

Ventilation och tappvatten.
Brf Högaholm står inför ett av de största renoveringsprojekten i föreningens 50-åriga historia! Förfrågningsunderlag är utskickat till ett antal leverantörer för utbyte av trycksatta ledningar och ventilation, anbuden ska vara inlämnade i mitten på december. Blir detta projekt aktuellt kommer det att påverka samtliga medlemmar och pågå under flera år. När det är klart kommer det också att ha sänkt föreningens driftkostnader avsevärt, minskat vattenskadorna och medföljande obehag för er medlemmar, förbättrat luftkvalitén i lägenheterna och i slutändan höjt värdet på lägenheterna i hela föreningen.

 

Underhåll av kallgarage.
Kallgaragen som finns till höger vid Serenadgatan 31 kommer att beläggas med nytt papptak och tegelfasaderna kommer att fogas om. Arbetet kommer att startas upp så fort vädret tillåter. Mer information kommer att ges till de som hyr garageplats och blir berörda.

 

Värme i din lägenhet. 
Värmen till lägenheterna i föreningen regleras och styrs av temperaturen både inomhus och utomhus. Ligger temperaturen rätt i din lägenhet stängs elementet av tills dess att de återigen behöver gå i gång. Det betyder med andra ord att elementen kan vara kalla eller ljumna under perioder. Att det är kallt på elementet betyder alltså inte nödvändigtvis att det är fel på systemet.

ALLMÄNNA TIPS.

Människor uppfattar och upplever temperaturer på olika sätt. Men det finns en del saker du själv som boende kan göra för att förbättra värmen i din lägenhet.

·   Det är viktigt med ett bra luftflöde för att värmen skall spridas i lägenheten – kontrollera så att ventiler är öppna. Vrid termostaten som finns till höger om radiatorerna till 9an.

·   Säkerställ att inte elementen är blockerade av möbler, gardiner eller elementskydd – det försämrar avsevärt värmefördelningen.

·   Vädra gärna – men gör det kort och effektivt. Tänk på att stänga radiatorventilen innan du vädrar speciellt om du skall vädra länge.

·   Om du skall kontrollera temperaturen inne – mät minst en meter från yttervägg, gärna mitt i rummet.

·   Vid låg temp – gör en felanmälan. Observera att föreningen har rätt att göra en egen utredning för att säkerställa temperaturen. 

Tänk också på att din lägenhet är en del av flera i samma hus och i samma system, det gör det svårt att reglera enbart din lägenhet utan att flera andra påverkas.

Tack för att vi tillsammans hjälps åt för att skapa ett ännu bättre boende! Kontakta mig eller min kollega Linnea, biträdande förvaltare, för frågor eller funderingar.

Med vänlig hälsning
Magnus Nilsson
Förvaltare, i samarbete med styrelsen, HSB brf Högaholm
Tel: 010-442 30 00
hogaholm.forvaltningmalmo@hsb.se
Telefonnumret går till HSB Malmös kundsupport, som lägger ett ärende till mig.

HSB BRF HÖGAHOLM                                                                                                               

Serenadgatan 56 i Malmö, hogaholm.forvaltningmalmo@hsb.se, hsb.se/malmo/hogaholm