Nyhetsbrev

05 december 2022 TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I HSB BRF HÖGAHOLM DECEMBER 2022

2022 är snart till ända och det har varit ett händelserikt år på BRF Högaholm!

För att nämna några så kommer här en påminnelse.

 

1.       Reliningen av avloppstammarna blev klart.

2.       Nya fjärrvärmekulvertar mellan 3-våningshusen har anlagts

3.       Nytt passagesystem med porttelefoni är installerat.

4.       Kamerabevakning på utvalda områden har tagits i bruk.

5.       Flera andra projekt pågår fortfarande för fullt såsom renoveringen av hissarna, renovering av skärmtaken och utemiljöprojektet.

6.       Utöver projekten har en mängd underhållsarbeten med målning och reparationer utförts under året.

Årsavgiften.

Årsavgiften höjs med 3,75% från och med 2023-01-01

Källsortera rätt – det är lätt

De senaste månaderna har vi noterat en ökning av felsorterade sopor, framförallt gäller detta i matavfallet, det är viktigt att avfallet sorteras rätt! Det kostar föreningen och därmed er medlemmar extra varje gång det sorteras fel.

Vi har även noterat att vissa medlemmar slänger sina sopor i områdets papperskorgar, Detta ökar nedskräpningen på området och skapar merarbete för våra fastighetsskötare.

  • Matavfall och restavfall ska kastas i kärlskåpen i miljöstationen som finns ute på gården.
  • Returpapper, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, färgat glas, ofärgat glas, elektronik, glödlampor och batterier sorteras i miljöhusen.
  • Grovsopor, som möbler mattor och madrasser slängs i containern vid garagenedfarten på Serenadgatan 54, öppen klockan 05.00-22.00 via era taggar.
  • Vitvaror och farligt avfall lämnar du hos kommunens återvinningscentral.

Med förhoppning om att vi kan hjälpas åt och på så vis bidrar vi till en bättre miljö och håller kostnaden nere för föreningen.

Passagesystem/porttelefoni.

Under året har passagesystemet bytts ut mot ett modernare system med porttelefoni. För att minska risken för att obehöriga kommer in i trapphusen och på så vis öka tryggheten har beslut tagits på att portkoderna ska upphöra, koderna kommer att sluta fungera 2023-01-02. Har ni ännu inte fått ert namn och nummer upplagt i porttelefonen och önska få det gjort lämna era uppgifter till förvaltningen (OBS endast svenska telefonnummer fungerar).

Snart är det Jul- glöm ej att släcka ljusen

Under december månad orsakas många bostadsbränder av levande ljus. Ofta handlar det om tända ljus som glöms bort, kom därför ihåg att släcka alla levande ljus när du lämnar ett rum utan uppsikt. Lämna inte heller barn eller husdjur ensamma med levande ljus. 

Kontrollera brandvarnaren

En brandvarnare finns i nästan alla svenska hem men det är långt ifrån alla brandvarnare som fungerar. När testade du din brandvarnare senast? Du kontrollerar brandvarnaren genom att trycka in testknappen i några sekunder. Sirenen ska då börja tjuta. Den slutar att tjuta när du släpper knappen.

Kontrollera att brandvarnaren fungerar minst en gång per kvartal och byt ut den om den inte fungerar.

Vissa brandvarnare har tioårsbatterier som ska hålla i upp till tio år men var noga med att ändå testa brandvarnaren med jämna mellanrum. Det är bra att ta för vana att dammsuga brandvarnaren någon gång per år för att få bort damm och andra partiklar.

Tack för att vi tillsammans hjälps åt för att skapa ett ännu bättre boende!


Med vänlig hälsning

Magnus Nilsson Förvaltare
Linnea Råbratt Biträdande Förvaltare
Tel: 010-442 30 00
hogaholm.forvaltningmalmo@hsb.se