Information

20 oktober 2023 Till samtliga boende i HSB Brf Högaholm

Med detta brev vill Styrelsen informera er om förändringar som kommer påverka skötseln av vårt gemensamma boende.

Efter noggranna överväganden och utvärderingar har styrelsen beslutat att säga upp det nuvarande personalansvaret och i stället välja att lägga ut skötseln på entreprenad. Denna förändring har skett för att säkerställa högkvalitativ och effektiv skötsel av våra gemensamma utrymmen och förbättra servicen för alla boende. Styrelsen anser att föreningen inte skall vara arbetsgivare med alla kostnader och arbetsgivaransvar som detta medför. Med en helhetsentreprenad kan vi ställa krav och säkerställa kompetens samt frigöra styrelsens tid för utvecklingsarbete och de många projekt som kommer framöver.

Vi förstår att förändringar likt denna kan leda till frågor och funderingar längs vägen. Vi kommer därför att hålla en informationsträff längre fram där ni kommer få möjlighet att ställa frågor till styrelsen och nya leverantören.

Styrelsen har den senaste tiden ställt olika leverantörer mot varandra genom en omfattande upphandling och känner oss trygga med att vi kommer kunna gå vidare med en specifik leverantör så fort fackliga förhandlingar har hanterats med nuvarande personal.

Vi hoppas att ni förstår syftet med detta beslut och vi ser fram emot ett samarbete för att skapa trivsamma boendemiljöer för oss alla.

Ytterligare information kommer att kommuniceras ut längre fram. Har ni frågor eller funderingar ber vi er att kontakta styrelsen via mail.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen i HSB Högaholm i samarbete med förvaltningen.