Butiker

DITTLAUS SKRÄDDERI

De är malmös äldsta skrädderi som ligger på samma adress. De har funnits i lokalerna sedan 1958. Och innan dess fanns de i nuvarande Bettys Blommors lokaler.
Det var Arthur Svensson/Dittlaus som startade verksamheten och bodde då i Pukan, hus 48:a.
Skrädderiet utför ändringar, lagningar, blixtlåsbyten, uppläggningar med mera för både dam och herrkläder. Då och då syr de även upp kläder på beställning.
Uppdragen kommer både från butiker och privatpersoner. Framtiden ser relativt ljus ut då det alltid finns efterfrågan på skrädderijobb. Allt fler blir medvetna om att en ändring som att lägga upp ett par ärmar eller byxor gör att plagget passar mycket bättre.  Peter Magnusson är skräddare hos Dittlaus sedan 15 år tillbaka. Peter hälsar alla välkomna.

DANIELSSONS SKOMAKERI

Danielssons Skomakeri är en verkstad av den gamla klassen. Thomas började sin  skomakarbana som 12 åring , då han blev springpojke hos Mäster John Persson i Eslöv . Det innebar ärende, lättare städning, packa upp varor, tvättning av skor som skulle färgas, Efter ett halvår fick han börja “känna” på skorna såsom att riva av klackar och sulor som skulle bytas.
Thomas fick lära sig att använda en skomakarkniv på rätt sätt. De pliggade en hel del ( det är träpligg som man sätter i det gamla spikhålet för att det nya spiket skall dra.) Jag fick lära mig materialkännedom, vilket lim som gick till vad. Det fanns inga snabblim (superlim) på 70 talet. Han fick också lära sig både att sy för hand och att kunna använda maskinerna. Tiden gick och Thomas fick heltidsanställning efter skolan.
Thomas har haft tur att få en noggrann och ordentlig utbildning inom yrket. Han har även gått kurser i ortopedi-reparationer samt reparations teknik. Thomas startade eget företag 1981 på Köpenhamnsvägen 46 i Malmö, då han tog över Snabb-Klacken efter Erik Björk. Thomas blev medlem i Sveriges skomakarmästarförbund 1981, och tog sitt mästarbrev 1986 i reparationsyrket.
Danielssons Skomakeri säljer både dam o herr tofflor ifrån Docksta, en svensktillverkad toffel.  Har även mycket andra tofflor. De säljer även Randsydda skor ifrån England CROCKETT & JONES.  Dem har även randsydda boots ifrån Australien R.M. WILLIAMS och ett stort sortiment av plånböcker och bälten i BRA kvalité. På senare år har de ökat servicen med nyckelkopiering och byte av småbatterier (klockor mm). Thomas har vidare utvecklat Danielssons skomakeri till vad det är i dag. Han är specialist på Randsydda skor, Ridstövlar, Curling kängor mm

Hemsida: http://www.danielssons-skomakeri.se/

STUDIO FRID

Erbjuder kurser och klasser i pilates och yoga, samt massage. Vi har ett brett utbud av yoga och pilates, där både nybörjare och den mer erfarne kan hitta något. Studio Frid vill skapa en plats där balans mellan kropp och själ står i centrum. Idag är det många som provar yoga för att minska den stress de upplever i livet. Vår kurs i Mindful yoga blir mer och mer populär för att hitta ett inre lugn. Vi erbjuder även nybörjarkurser i yoga och pilates, kurser i gravidyoga och kundaliniyoga samt ca 25 öppna klasser i veckan. Kurser och klasser bokas via www.studiofrid.se
Helena Hagman som driver Studio Frid har hållit på med pilates och yoga under väldigt många år och verksamheten har funnits i lokalerna på Köpenhamnsvägen sedan 2007.
I lokalerna har det tidigare funnits ett ritkontor som planerade vvs system till villor, efter det ett företag som tillverkade butiksinredningar. Andra företag som drivit affär i lokalen är Malmö Elbyrå och Hisselektra.

Hemsida: https://www.studiofrid.se/

BEAUTY LINE

Anette Johansson som driver Beauty Line visste redan som 16-åring att hon ville utbilda sig till hudterapeut och gjorde det i Landskrona. Beauty Line erbjuder resultatinriktad hudvård och omsorg av fötter. Utöver detta kan hon ge manikyr, frans och ögonbrynsfärgning samt formning av ögonbryn, Make-Up för vardag och festliga tillfällen. Och när du känner att din kropp behöver kroppsbehandling i form av kroppsmassage gör hon även detta. Idag utförs också borttagning av generande hårväxt och för det finns flertal olika metoder.
I lokalerna har Anette varit sedan 1996. Tidigare låg här Salong Parant.
Framtiden ser bra ut då fler och fler både kvinnor och män vill ta hand om sig själv eller bara få en skön avslappnad stund. Anette är diplomerad hudterapeut och diplomerad medicinsk fotvårdsspecialist.

http://www.beautylinemalmo.se/

VIVALDI

Gunilla Björkdal som driver butiken kunde för fem år sedan förverkliga en livsdröm, att starta en presentbutik. Intresse för inredning och sköna ting har hon haft sen barnsben.
Gunilla startade sin butik på Tessinsväg men finns sedan 2013 här hos oss.
Vivaldi erbjuder vackra och praktiska present och inredningsdetaljer men även kläder och smycken. Något för det egna hemmet eller som en gåva till någon.
Fler och fler kunder hittar hit. Hon tror att del i denna framgång är de två inspirationskvällar hon varje år genomför samt generösa öppettider. Gunilla har de flesta kunder från närområdet men också flertal från helt andra delar av Malmö.
Vid något tillfälle kom det in en man och berättade att det en gång i tiden låg ett tryckeri i lokalerna, en liten historia som Gunilla kände varmt för att höra.

EGEMA FASTIGHETSFÖRMEDLING

Egema Fastighetsförmedling erbjuder mäklartjänst vid försäljning av bostadsrätter, villor, lokaler och fritidshus. Vi tar hand om allt från början till slut och samma mäklare är med hela vägen, vilket brukar uppskattas av både köpare och säljare. Egema har också inhyrd jurist och advokat som kan hjälpa till med bland annat bouppteckning och testamente.
Lars Ridell har 30 års erfarenhet som auktoriserad fastighetsmäklare. Hans intresse för branschen väcktes genom att en vän på 80-talet var mäklare och han tyckte det verkade intressant. Lars har många återkommande kunder och hans erfarenhet genom åren har gett honom en god lokalkännedom och kunskap om olika områden. Alla objekt är unika och det är viktigt med en bred kompentens.
Egema Fastighetsförmedling har funnits i befintliga lokaler sedan 1994.

http://www.egema.com/

BETTYS BLOMMOR

I Leszek Pleabaneks blomsterbutik finns kompakta buketter (tätbundna buketter), visitbuketter och uteblommor för alla säsonger, gröna växter och krukor samt dekorationstillbehör. Stearinljus, konstgjorda blommor, glasvaser, kort, band samt jord och blomsternäring hittar du också här. För beställnings görs sorgbinderi, och brudbuketter eller andra specialarrangemang. Laszek skickar även blommor vid behov inom hela Sverige. Hans råd om skötsel av blommor delar han gärna med sig av.
Bettys blommor har funnits i lokalerna sedan 1998 och innan dess var det även blomsterbutik under en kortare tid innan Leszek tog över lokalen.
Leszek började sin banan inom blommor då han för många år sedan var gift med en kvinna som ägde en blomsterbutik då ändrade han sin yrkesbana från att vara tekniker till blommornas värld.

En av de mer speciella beställningarna som Leszek minns var att det under många år kom beställning från Röda Korset som ville ha ett stort kors med utvalda röda och vita blommor till deras årliga jubileum. Lascek värnar om katter och är därför med i föreningen Förvildade katter. I hans butik finns deras pengabössa där ett litet bidrag från kunder välkomnas.

ERIKSLUST PIZZERIA

Hamed har ägt Erikslust Pizzeria sedan 1996. Innan dess hade han krogar i Arlöv, på Möllan och på Värnhem. Hamed är utbildad elektriker men ramlade av en slump in i krogbranschen som ung.

Erikslust Pizzeria erbjuder à la carte, pizza och pasta. Restaurangen ha fulla rättigheter. Ett speciellt erbjudande de har är att familj som har barn under 15 år så äter ett barn gratis.
Många är de historier som Hamed hört genom åren, i många fall vill de bara att han ska lyssna men man får vara lite av en psykolog i detta jobbet.
Hamed avslutar med att säga att han har många underbara och trogna kunder som gör att han ser ljust på framtiden för restaurangen.
Tidigare låg det vapen och fiskbutik i lokalerna.

Erikslust Pizzeria

FRUKTPÅGEN

Butiken har funnits på nuvarande adress i 27 år. I nuvarande regi sedan 1 mars 2013.
Fruktpågen erbjuder livsmedel, drycker, tidningar, godis, frukt och grönt, blommor men också receptfria läkemedel. Något som Sivan Aziz lagt till i sortimentet sedan han tog över butiken är färska dadlar från Iran och färska valnötter, soltorkade tomater, aprikoser och fikon från Kalifornien i USA. Detta finns året om. Färska bär från april till oktober är en succé som han får mycket beröm för. När någon kund önskar en vara som inte Fruktpågen har tar de gärna hem detta. De försöker anpassa sitt sortiment till den efterfrågan som kunder har.
Sivan Aziz kom in i livsmedelsbranschen redan som 15-åring. Enda undantaget var när han under några år drev spelbutik i Höllviken men förutom det är det livsmedel han ägnat sig åt och tycker det är lika roligt som när han var ung grabb.
Hans kunder finns i första hand i närområdet men det kommer även kunder från olika delar av Malmö. Hans kunder är trogna och mycket trevliga. Hans mesta ”kändis” som handlat hos  honom är Helena Seger som dagen efter inköpet, på Sivans önskan, överlämnade honom ett signerat kort med Zlatans signering.
I lokalerna fanns här tidigare en Kemtvätt.

ANICURA ERIKSLUST VETERINÄRKLINIK

Bedriver sjukvård och förebyggande hälsovård för hund, katt och mindre sällskapsdjur. Exempel på detta är vaccinationer, hälsokontroller, medicinska utredningar, operationer och tandvård.
Kliniken är utrustad med bl a röntgen, ultraljud, EKG och utrustning för tandvård. Här kan man också köpa foder och olika djurvårdartiklar.
Anita Leideman har tidigare arbetat vid Djursjukhuset i Helsingborg och Glostorps Veterinärklinik. Anita har 4 veterinärer och 5 djursjukskötare anställda.
Erikslust veterinär har funnits i lokalerna sedan 1997 då Anita tog över lokalerna efter barnavårdscentralen.

Hemsida

GENUIN

Restaurangen erbjuder både lunch och à la carte på kvällen, men har även catering. För den som vill så kan man även abonnera restaurangen för festliga tillfällen. Vi kan även anordna vinprovningar för slutna sällskap. Det kan vara allt från ett kompisgäng till ett företag.
Inriktning är husmanskost på lunchen och på kvällen är menyn en härlig blandning av svenskt och franskt kök. Genuin har fulla rättigheter med ett stort utbud av viner, öl, rom grappa, likörer och cognac mm.

I matsalen finns det plats för 40-50  gäster och ytterligare 20 gäster på uteserveringen när säsongen bjuder in till utomhusvistelse.
Genuins koncept är att det ska kännas personligt, inbjudande och alltid med hög service. Maten är vällagad på ett traditionellt sätt och alltid med de bästa råvarorna.
Genuin är till viss del en kvarterskrog, men har även många gäster från andra delar av Malmö. Kända ansikten som ätit här är t.ex. Jimmy Takter, Shirley Clamp och Bengt Madsen för att nämna några. Vingårdsägarna till ”Cezar Bodega” på Spanska solkusten, Rikard och Inga Lill Enkvist är flitiga gäster när dom är hemma i Sverige.
Varmt välkommen till oss och glöm inte att boka bord.

Kolla in deras luncher på restauranggenuin

BRORMAN JURISTBYRÅ

Juristbyrån Brorman är en välkomnande och klientorienterad byrå belägen i centrala Malmö, men med hela Sverige som arbetsfält. Vi identifierar dina juridiska problem och finner lösningar.

Hemsida

KONDITORI SOFIA

Pukan har fått tillbaka sitt kära Amarant i form av Konditori Sofia. Här erbjuds du hembakade frukostbullar, kakor och tårtor. Glöm inte bort att besöka deras uteservering på baksidan. En oas av stillhet mellan hus 40 och 42. 

Davidshall begravningsbyrå

Personalen på Davidshalls Begravningsbyrå är mån om att skapa ett värdigt och personligt begravningsförfarande. Vår mångåriga erfarenhet gör att vi kan erbjuda mångsidiga alternativ där stor vikt läggs på att ni som kund ska få träffa samma personal genom hela begravningsprocessen.

Hemsida

GOAT GYM

Gymanläggning med personliga tränare. Ett flertalet olika träningsprogram för såväl elitidrottare som för amatör erbjuds här. 

För mer information kolla in deras hemsida