Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bospara och få förtur till en HSB-bostad

Som medlem i HSB får du många förmåner och erbjudanden. Den smartaste förmånen är möjligheten att bospara i HSB, som är så mycket mer än ett vanligt sparande. Du får möjlighet att se dina pengar växa över tid, och du får dessutom förtur till våra bostäder – både hyresrätter och nybyggda bostäder över hela landet.

Det här är HSBs bosparande:

  • Få förtur till HSBs cirka 25 000 hyresrätter och nya bostadsrätter
  • Spara ihop till en kontantinsats
  • Bospara till dig själv, dina barn eller barnbarn
  • Chans att köpa bostad via HSB Dela*
  • Bankerbjudanden från Danske Bank
*Gäller bosparare 18 till 29 år som har chans att dela på lägenhetsköpet med HSB.

Vilken bostad drömmer du om?

När vi flyttar hemifrån, flyttar ihop, isär eller går i pension har vi behov av ett bra boende. HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank och du väljer sparform utifrån dina mål med sparandet, när du vill använda pengarna och hur hög risk du är beredd att ta. I HSB Bospar kan du välja mellan dessa sparformer:

Så fungerar förturen till HSBs bostäder

Samla bosparpoäng

När du börjar spara pengar i HSB Bospar börjar du samtidigt samla bosparpoäng. Poängen kan du använda för att få förtur till våra bostäder. Huvudregeln är att den med flest poäng får välja bostad först. 

Så tjänar du in bosparpoäng:

  • För varje sparad 100 kronor får du en bosparpoäng.
  • Du kan maximalt få fem poäng per månad, motsvarande 500 kronor.
  • Som mest kan du få 60 bosparpoäng per år vilket motsvarar 6000 kronor i sparande.
  • Du väljer naturligtvis om du vill spara mer eller mindre.

Sök bostäder

Du söker bostad hos oss genom att anmäla intresse under Sök bostad på hsb.se. Våra nybyggda bostäder erbjuds först till bosparare innan de går till försäljning till övriga som anmält intresse. Samma förtur gäller för våra hyresrätter.

Ta första steget mot ditt drömboende!

Läs mer om möjligheterna med HSB Bospar.

Börja bospara