Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bosparpoäng ger förtur till en bostad

För pengarna du sätter in i ditt bosparande får du också poäng som ger dig förtur till HSBs cirka 25 000 hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter runt om i Sverige. Du börjar samla bosparpoäng första gången du sätter in pengar i ditt bosparande.

Så får du förtur till en bostad

1

Spara pengar regelbundet

För varje sparad hundralapp får du en bosparpoäng och du kan som mest få fem poäng per månad. Genom att spara minst 500 kronor i månaden samlar du maximalt med poäng. Givetvis väljer du själv hur mycket du vill spara för att nå dina mål.

2

Samla nya poäng varje månad

Du väljer själv om du vill sätta upp en stående överföring eller spara vid enstaka tillfällen. På sista dagen i varje månad får du nya poäng, förutsatt att det finns pengar motsvarande de nya poängen i någon av sparformerna som ingår i HSB Bospar. 

3

Anmäl intresse för våra bostäder

Tänk på att det är du själv som aktivt behöver söka ett boende hos oss medan du bosparar. Anmäl intresse för en hyresrätt eller nybyggd bostadsrätt på hsb.se. Därefter får den bosparare som har flest bosparpoäng välja först.

Vanliga frågor och svar

Hur samlar jag bosparpoäng?

  • För varje sparad 100 kr får du 1 bosparpoäng.
  • Du kan maximalt få 5 poäng per månad, motsvarande 500 kr. Som mest kan du alltså få 60 bosparpoäng per år vilket motsvarar 6000 kr i sparande.
  • Du väljer naturligtvis om du vill spara mer eller mindre.
  • Du kan spara i en eller flera av de poänggrundande sparformerna; HSB Bosparkonto, HSB Fasträntekonto, HSB Depå, HSB ISK.
  • Givetvis kan du flytta dina bosparpengar mellan sparformerna utan att du förlorar redan insamlade poäng.

Hur får jag förtur till bostäder?

När du börjar bospara och sätter in pengar börjar du också samla bosparpoäng. Med dina bosparpoäng kan du få förtur till HSBs hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter runt om i Sverige.

Under ”Sök boende” på hsb.se kan du anmäla intresse för våra lägenheter. Huvudregeln är att den som söker bostad och har flest bosparpoäng får välja först. Så enkelt är det.

Hur söker jag bostad med förtur?

Under ”Sök boende” på hsb.se kan du anmäla intresse för våra lägenheter – både hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Huvudregeln är att den som söker bostad och har flest bosparpoäng får välja först. Så enkelt är det.

Måste jag spara varje månad för att samla bosparpoäng?

Du kan spara och samla bosparpoäng månadsvis eller genom att sätta in en engångssumma. Du kan som mest få 60 bosparpoäng per år vilket motsvarar 6000 kronor i sparande. Tänk på att du inte kan få bosparpoäng retroaktivt. Från den månad du gör insättningen får du bosparpoäng.

Ta första steget mot ditt drömboende!

HSBS bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå/HSB ISK. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och garantifonden.dk.

Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Läs mer: HSBs bosparregler