Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bosparpoäng ger förtur till en bostad

För pengarna du sätter in i ditt bosparande får du också poäng som ger dig förtur till HSBs cirka 26 000 hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter runt om i Sverige. Du börjar samla bosparpoäng första gången du sätter in pengar i ditt bosparande.

Frågor och svar

Hur fungerar bosparpoäng och förtur?

Hur lång tid tar det att få en HSB-bostad?

Så får du förtur till en bostad

1

Spara pengar regelbundet

För varje sparad hundralapp får du en bosparpoäng och du kan som mest få fem poäng per månad. Genom att spara minst 500 kronor i månaden samlar du maximalt med poäng. Givetvis väljer du själv hur mycket du vill spara för att nå dina mål.

2

Samla nya poäng varje månad

Du väljer själv om du vill sätta upp en stående överföring eller spara vid enstaka tillfällen. På sista dagen i varje månad får du nya poäng, förutsatt att det finns pengar motsvarande de nya poängen i någon av sparformerna som ingår i HSB Bospar. 

3

Anmäl intresse för våra bostäder

Tänk på att det är du själv som aktivt behöver söka ett boende hos oss medan du bosparar. Anmäl intresse för en hyresrätt eller nybyggd bostadsrätt på hsb.se. Därefter får den bosparare som har flest bosparpoäng välja först.

Förtur till HSBs bostäder

Tre ungdomar springer och skjutsar varandra på skateboard i ett bostadsområde

Förmedlade hyresrätter och bosparpoäng

Som bospare får du förtur till HSBs cirka 26 000 hyresrätter. Här kan du ta reda på hur många bosparpoäng som tidigare har behövts för att flytta till en hyresrätt i din kommun. 

Kök och vardagsrum inrett med grönt och beiga toner.

Upptäck våra nybyggda bostäder

HSBs nybyggda bostäder erbjuds i första hand till HSBs bosparare. Upptäck våra nya bostäder över hela landet. Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris.
Ung kvinna lutar huvudet mot balkongräcke.

HSB Dela för bosparare mellan 18-29 år

Många unga har svårt att köpa en egen bostad. Därför erbjuder HSB möjligheten till unga bosparare att dela på bostadsköpet med HSB.

Ta första steget mot ditt drömboende!

HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Kontosparandet omfattas av insättningsgaranti upp till 1 050 000 kronor. Läs mer här.

Här kan du också läsa mer om vår personuppgiftspolicy och våra bosparregler.