Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energideklaration för bostadsrättsförening

Vi kan hjälpa er med energideklaration i Trollhättan, Skövde, Uddevalla, Vänersborg, Skara, Mariestad och Lidköping samt kringliggande kommuner för att värna miljön och sänka er bostadsrättsförenings kostnader. Bland annat erbjuder vi energikartläggning samt drift- och energioptimering för att sänka fastighetens förbrukning och skapa ett bra inomhusklimat med statistik som hjälper er att följa upp era energikostnader på ett effektivare sätt. Vi gör även driftinventeringar och upprättar energideklarationer så att ni i styrelsen får full koll på föreningens energidrift.

Vi kan ge förslag på hur ni kan energieffektivisera fastigheten, till exempel genom att justera värme- och ventilationssystem eller bygga om värmecentralen och ventilationsanläggningen. 

Energikartläggning

En energikartläggning är det första steget för kunna göra ett mer omfattande energiarbete. I kartläggningen går vi igenom alla parametrar i bostadsrättsföreningen och tittar på vart er energi tar vägen, självklart kan vi anpassa kartläggningen efter just din förenings behov och önskemål.

Utifrån energikartläggningen får ni förslag på vilka smarta och energieffektiva underhållsåtgärder ni kan genomföra för att spara pengar och energi. 

Har ni LED-belysning i er bostadsrättsförening?

Visste du att energikostnaden kan stå för hälften av fastighetens driftkostnad? Hur kan din bostadsrättsförening spara både energi och pengar? En enkel insats för att göra stora besparingar är att byta ut samtlig belysning till energisnål LED-belysning.

Det finns både starka miljömässiga och ekonomiska skäl till att byta ut äldre belysningsanläggningar mot ny modern teknik. Att byta en vanlig glödlampa mot en LED-lampa ger en energibesparing på upp till 80 procent. En LED-lampa har dessutom längst livslängd, lägst energiförbrukning och belastar därmed miljön minst.

Många bostadsrättsföreningar är fortfarande omedvetna om hur mycket energi som går åt till belysning. I allmänhet rör det sig om 20-30 procent av den totala elkonsumtionen. Vi hjälper er bostadsrättsförening att byta ut belysningen i er fastighet och på så vis kan ni göra stora besparingar, som gynnar er ekonomi och vår miljö.

Energideklaration

Enligt svensk lag är fastighetsägare numera skyldiga att göra en energideklaration, något vi kan hjälpa din bostadsrättsförening med.

Kontakta oss om energideklaration

Vi gör energideklarationer för brf i Trollhättan, Skövde, Uddevalla, Vänersborg, Skara, Lidköping och Mariestad. Vill du veta mer om energideklarationer eller om någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltning? Fyll i vårt formulär så hör vi av oss.