Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Här blir gamla ting nya fynd

HSBs värld är full av inspirerande människor, möten och aktiviteter. Här uppmärksammar vi de miljömedvetna grannarna Kicki Oschlak och Marianne Nilsson, som fick en idé om att skapa ett rum för återbruk i sin bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg.
Eldsjälarna Kicki Oschlak och Marianne Nilsson startade ett återbruksrum i Brf Seglaren i Majorna, Göteborg. Nu tar grannen Aurora Prenke över stafettpinnen som ansvarig för Återbruket. Eldsjälarna Kicki Oschlak och Marianne Nilsson startade ett återbruksrum i Brf Seglaren i Majorna, Göteborg. Nu tar grannen Aurora Prenke över stafettpinnen som ansvarig för Återbruket.

Motionen lämnades till styrelsen, hyllor och klädställningar skänktes av de boende, och för åtta år sedan öppnade Återbruket i ett outnyttjat källarrum. Här kan medlemmarna lämna in allt de inte längre vill ha, så att sakerna istället kan glädja en granne.

– Jag tänkte i första hand på vår miljö som är så hotad. Vi måste komma ifrån det här med slit och släng. Vi är 450 lägenheter i föreningen och måste alla ta ansvar, hållbarhet är viktigt, säger Kicki.

Sedan starten har rummet varit välbesökt. Allt från skor, kläder och kökssaker till leksaker och böcker välkomnas. Själv har Kicki fyndat en fin kristallkrona. Möbler får inte plats, men man kan sätta upp en lapp om man har skrymmande saker man vill bli av med.

– Jag hoppas vi inspirerar fler att starta upp något liknande – återbruk ligger rätt i tiden!

Brf Seglaren

När: En vinterkväll.
Vad: Rummet Återbruket där grannar kan göra fynd – och samtidigt göra miljön en tjänst!

Bli medlem i HSB

Som HSB-medlem får du möjlighet till förtur till ditt nya hem och en rad andra förmåner. Tillsammans skapar vi framtidens boenden där trygghet står i centrum.