Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB-kök genom tiderna

Köket har en särskild plats i våra hem – och i HSBs hundraåriga historia. Sedan starten 1923 har HSB legat i framkant vad gäller att utveckla moderna och funktionella kök. Här är några exempel på hur köken såg ut och utvecklades under de första 50 åren.
Man och kvinna lagar mat i HSB-kök på 70-talet.

1920-tal

Redan i de första HSB-husen utrustades alla kök med gasspis. Rinnande varmvatten var också en självklarhet.

1940-tal

Varför ska en spis vara svart? Det undrade HSBs grundare Sven Wallander när han sett vitemaljerade spisar i Tyskland. Kort därefter blev vitvaror standard i HSBs kök.

1950-tal

Under 1950-talet var pastelliga färger populära i köken. För att sänka produktionskostnaderna lät HSB fabrikstillverka köksinredningar istället för att tillverka dem på byggplatsen.

1970-tal

I takt med att lägenheterna blev större blev också köken rymligare. På 1970-talet var det också vanligt med färgade vitvaror.

Titta in i ett HSB-kök från 1923

Under HSBs 100-årsjubileum har besökare till HSBs utställningstrailer och turné fått möjlighet att kika in ett kök från 1923 med hjälp av VR. Här är en förhandstitt!

Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

Nytt hem att längta till?

Upptäck HSBs nyproducerade bostäder över hela Sverige.