Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ingen vanlig tvättstuga

Gemensamma lokaler som lockar till umgänge och grannsämja är något HSB värderar högt. Här hälsar vi på hos brf Mariedahl som har gjort om den vanliga tvättstugan till en trevlig och inbjudande tvättstudio där grannar kan mötas.
Tvättstuga

Varför ha en tråkig och trång tvättstuga när man kan ha en mysig och rymlig tvättstudio? I brf Mariedahl fungerar tvättstudion som en gemensam lokal där de boende kan umgås och stärka grannsämjan. Utöver den vanliga tvätt utrustningen finns här en soffgrupp där de boende kan sitta och prata eller titta på tv, och en hörna där de kan byta saker med varandra.

– Man behöver inte ha bokat en tvättid, utan man kan vistas här när man vill, berättar Anna Sandelin, ledamot i bostadsrätts-föreningens styrelse.

Lokalen är placerad på mark-plan för att ta vara på ljuset och skapa en rymligare känsla. Det gör den extra trivsam och populär.

– Vår tvättstudio är uppskattad, vilket självklart är väldigt roligt att se, säger Anna.

Inspirationen till tvättstudion kommer från HSB Living Lab, där olika lösningar för framtidens boende utvecklas och testas.