Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Rum för skönt häng

I vardagsrummet kan vi pusta ut och koppla av. Här är några bilder som visar hur rummets karaktär har skiftat sedan HSB bildades för 100 år sedan.
Man i 40-talsvardagsrum

1920-tal

Under 1900-talets början skulle vardagsrummet, eller finrummet som det kallades, vara en prydnad för hemmet och en plats för lugna och högtidliga aktiviteter. Bilden visar en HSB-lägenhet från 1920-talet.

1940-tal

Mot mitten av 1900-talet hade tanken om finrummet försvunnit, och vardagsrummet hade blivit en plats för dagliga aktiviteter och lek. Bilden är hämtad från HSB-utställningen Bara vara till vardags.

1960/70-tal

Orange och bruna nyanser, rundade hörn och stoppade sitsar – det är några kännetecken för inredningen på 1960- och 1970-talen. Här är ett exempel ur HSBs bildarkiv.

2020-tal

I dag är det ljust och rymligt som gäller i våra vardagsrum. Den här nyproducerade HSB-lägenheten på Telegrafberget i Saltsjö-Boo har dessutom en vidunderlig utsikt. Skandinaviska designklassier inköpta på second hand sätter stilen.

Vill du läsa mer om HSBs historia? Missa inte vår historiesida!

Få förtur till HSBs bostäder

Börja bospara för att få förtur till våra cirka 26 000 hyresrätter och nybyggda bostadsrätter runt om i landet.