Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Stefan sätter stämningen

Efter ett arbetsliv som elektriker, fastighetsskötare och tekniker gick Stefan Helmersson i pension för några år sedan. Men stugan var färdigfixad och han ville på något sätt fortsätta vara engagerad, fortsätta att hjälpa till.

– Jag frågade mig själv om det fanns något mer jag kunde göra. Lösningen blev att bistå HSB brf Södergård i Skellefteå. Till en början med att hänga upp julstjärnor och annat (”jag har ju varit elektriker”) men sedan april i år som föreningens vicevärd.

– Det är ett stort ansvar, min företrädare gjorde ett jättejobb. Föreningen har 68 lägenheter och en timme i veckan kan de boende komma till vicevärdens kontor och få svar och hjälp. Dessutom ser Stefan till att soprummen är fina och töms korrekt.

Det låter som att du är populär?

– Nja, men om jag kan svara på folks frågor och lösa deras problem blir jag ju glad, säger Stefan med ett skratt.

Han stortrivs med sitt uppdrag, föreningen och grannarna.

– Det är en förening som är väldigt framåt. Vi har installerat solfångare för billigare el och för att ligga i framkant i klimatfrågan. Dessutom hjälper alla till, så gott de kan.

Som vicevärd hjälper Stefan Helmersson till med installation av allt från julstjärnor till solfångare.

Som vicevärd hjälper Stefan Helmersson till med installation av allt från julstjärnor till solfångare.

Hitta hem hos HSB

Som medlem får du förtur till ditt nya hem genom HSBs bosparande, juridisk rådgivning, tips och inspiration för ditt boende med mera.