Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Flyttstädning – det här ska du tänka på

När man står inför en flytt till ett nytt hem är det ofta mycket praktiskt som ska ordnas. Då kan det vara skönt att få hjälp med den ofta så tidskrävande flyttstädningen. Anlitar du städfirma har du rätt till rot-avdrag. Många HSB-föreningar erbjuder dessutom städtjänster.
Par som flyttpackar

Skåp och lådor kan du städa ur när du packar, fönstren kan du ta innan, men undvik sedan att dutta med städningen. En effektiv inifrån-och-ut-städning när lägenheten är helt tom är det överlägset mest effektiva.

Här är en checklista på vad som bör städas i samband med en flyttstädning:

I alla rum 

Dammsug och torka av samtliga golv. Torka av dörrar och handtag, dörrkarmar, fönsterbräden, golvsocklar och lister. Putsa fönster och tvätta karmar. Ta bort fläckar på målade väggytor, rengör radiatorer och ventiler.  

I kök 

Torka ur samtliga skåp och snickerier. Frosta av kyl och frys. Rengör frys och kyl, spis och ugn med tillhörande plåtar, spisfläkt/kåpa/filter, diskho, kakel, ventiler samt utrymme bakom och på sidor av spis. Rengör mikrovågsugn, tvätta av väggar. Rengör armaturer.  

I badrum/wc 

Torka av golv, putsa speglar och rengör väggar, kakel, rör, badkar/dusch, toalettstol, handfat och ventiler. Rensa golvbrunn/vattenlås till badkar/tvättställ.  

I biutrymmen 

Dammsug golv och torka tak, väggar, ventiler, vägguttag och rör. Rengör inredning i tvättrum.  

Övrigt 

Kontrollera och samla ihop utrustning som hör till lägenheten, till exempel lägenhetspärm, antennsladdar etcetera. Glöm inte heller att tömma och städa ur förråd och garage.

Nytt hem att längta till?

Upptäck HSBs nyproducerade bostäder över hela Sverige.