Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Köpa nyproducerad bostad – så går det till

Från att du hittat drömbostaden och skriver kontrakt till att du valt inredning och låser upp dörren till ditt nya hem för första gången, här går vi igenom de viktigaste stegen när du köper nyproducerad bostad av oss på HSB.
Ett blått hus som ser helt nytt ut.

Oavsett om du längtar efter fler kvadratmeter, en egen terrass eller ett nytt läge – så hjälper vi på HSB dig att göra ditt bostadsköp till en trygg och bekväm affär. Och vi gör det under hela resans gång, vilken du kortfattat hittar här nedan: 

Du gör din intresseanmälan 

Kanske har du sett en av våra annonser, eller hittat drömbostaden på HSB.se? Gör din intresseanmälning så får du mer information i samband med säljstarten. 

Du väljer lägenhet 

Vid säljstarten är det dags att välja lägenhet. Om du är bosparare och medlem i HSB har du möjlighet till förtur. Efter ett visst datum sammanställer vi allas lägenhetsval och erbjuder därefter lägenheterna i turordning.* 

Du skriver ett förhandsavtal 

Nu är det dags att skriva under ett bindande förhandsavtal och att betala ett förskott till HSB, vilket vi räknar av vid slutbetalningen. 

Du får löpande information 

Under byggtiden kommer du via våra nyhetsbrev löpande få information om utvecklingen av ditt nya boende och annat som är bra att veta. Du kommer dessutom att bjudas till informationsträffar och visningar under byggets olika skeden.  

Du gör ditt inredningsval 

En av de mest spännande delarna av ditt bostadsköp är inredningsvalet. Du får en inspirerande inredningskatalog med inredarens kostnadsfria val och andra prissatta alternativ att välja bland. Du får också träffa en av våra inredare när ni tillsammans går igenom valen. 

HSB gör besiktning

När din bostad är färdig genomför HSB en besiktning tillsammans med en oberoende besiktningsperson för att säkerställa att kvalitén är den rätta. 

Du skriver upplåtelseavtal 

I samband med att inflyttningen närmar sig skriver du på ett upplåtelseavtal och blir samtidigt formellt medlem i bostadsrättsföreningen. 

Du gör din slutbetalning 

Ungefär en månad före inflyttning får du en faktura på slutlikviden (lägenhetens pris med avdrag för tidigare betalt förskott). Om du gjort några tillval kommer även denna faktura nu. Kvitton på inbetalning tar du med dig när du kvitterar ut nyckeln. 

Du får tillträde 

Senast fyra månader i förväg meddelar vi tillträdesdagen. På angiven tillträdesdag kan du öppna dörren och flytta in. Det här är lite av en högtidsstund – nu kan du flytta in på riktigt! 

Du får trygg förvaltning 

Till skillnad från många andra byggare på marknaden stannar HSB kvar med tillförlitlig förvaltning som ser till att er fastighet sköts om på rätt sätt. Det är en trygghet att veta när du köper, och när du i framtiden ska bo och trivas. 

Vi vill ha nöjda kunder 

Du får fylla i en NKI-enkät (Nöjd Kund Index) cirka två månader efter tillträdet. Två år efter inflyttningen följer vi upp med en ny enkät för att säkerställa att du fortfarande är lika nöjd. 

Trygghetsgaranti 

HSB garanterar att din bostadsrättsförening inte lider ekonomisk skada på grund av eventuella uteblivna insatser, upplåtelseavgifter eller årsavgifter om vissa lägenheter skulle bli osålda eller lämnas tillbaka. Läs mer om HSBs trygghetsgaranti. 

*www.hsb.se/bospara/bosparregler 

Hur ser ditt drömboende ut?

HSB bygger över hela landet. Upptäck våra nyproducerade bostäder och extra trygga bostadsköp.