Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB mest hållbara varumärket – för fjärde året i rad

11 mars 2021 För fjärde året i rad är HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 21 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket inom kategorin fastigheter.

– Det är fantastiskt roligt att vi toppar listan ännu en gång! Utmärkelsen visar att våra insatser för att vara en hållbar samhällsbyggare ger resultat. Som Sveriges största bostadskooperation lyssnar vi på vad som är viktigt för våra medlemmar och hållbarhetsfrågorna står högt på vår agenda, säger Magnus Ulaner, miljöchef HSB Riksförbund.

Sustainable Brand Index korar sedan 2011 Sveriges mest hållbara varumärken. I årets undersökning har 21 640 respondenter i åldrarna 16–75 år från hela Sverige intervjuats om deras syn på hur hållbara de anser välkända varumärken är.

HSBs hållbarhetsarbete bedrivs på många nivåer samtidigt för att minimera miljöpåverkan från både byggande och boende samt för att maximera socialt ansvar. Till exempel har HSB som ambition att miljöcertifiera sin nyproduktion med Miljöbyggnad silver och gör i samband med det en klimatdeklaration av byggnaden. HSB är även en aktiv part i Färdplanen för en klimatneutral byggsektor, som arbetar med samverkan i byggbranschen för att minska klimatpåverkan rejält.

– Vi har ambitiösa mål för att minska vår klimatpåverkan. De senaste tio åren har vi halverat våra klimatpåverkande utsläpp i förvaltning och hyresrätter. Samtidigt tar vi fram framtidens hållbara boende i HSB Living Lab – ett levande labb där forskarna har möjlighet att utveckla sina idéer i en verklig boendemiljö. Tanken är att lösningarna sedan ska skalas upp och kunna användas i HSBs nyproduktion och hos bostadsrättsföreningar, säger Magnus Ulaner.

HSB Living Lab

Läs mer om framtidens energisnåla badrumsgolv, gröna fasader, framtidens vattenrening och alla andra spännande projekt som pågår i vårt experimentshus genom att klicka här.