Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Idag påbörjas inflyttningen av HSB brf Blomstra

15 februari 2021 Idag påbörjas inflyttning i första etappen i HSB brf Blomstra i Ystad. Totalt är det 20 lägenheter som står klara för att ta emot sina första boende.

Det är ett år och fem månader sedan spaden för första gången sattes i marken för det som nu blivit HSB brf Blomstra. Byggnationen har gått framåt enligt plan, coronapandemi till trots och det är nu äntligen dags för de första boende att få sina nycklar till sina helt nybyggda bostadsrätter. Totalt ska 20 lägenheter få sina första ägare.

En av de som flyttar in är Mats Rosberg. Han och frun bor i Ystad sedan tidigare och har kommit förbi byggarbetsplatsen många gånger.

- Jag brukade säga till min fru att det kommer att bli fina hus och säkert trevligt att bo där och en dag bestämde vi oss bara för att ringa till HSB och höra oss för. Och det visade sig att vi hittade precis en sådan lägenhet som vi var intresserade av. Placeringen i syd-väst är perfekt, säger Mats.

Paret sålde sin lägenhet i HSB brf Belladonna i Ystad redan i september månad så fram tills nu har de tillfälligt lånat en lägenhet av en kompis.

- Det gick mycket snabbare än vad vi trodde att sälja vår tidigare lägenhet så vi fick magasinera allt i väntan på att kunna flytta till Blomstra. Vi hämtar nycklarna idag, men flyttlasset går först på onsdag. De har lovat snö då, men jag hoppas att vi klarar oss från det, säger Mats.

Trädgårdsstaden i Ystad ligger centralt i Ystad, men ändå utanför den absoluta stadskärnan. Här finns bra service och kommunikationer på behändigt avstånd. Den gröna profilen på kvarteret tillsammans med det centrala läget har troligen bidragit till områdets popularitet.

– Trädgårdsstaden är ett jättetrevligt område med all sin grönska och variationen i nyproduktion. Intresset för lägenheterna i HSB brf Blomstra har därför också varit stort sedan start. Här kommer de boende att kunna njuta i en grön oas och vi önskar dem all lycka och hoppas att de kommer att trivas riktigt bra, säger Caroline Sellström, chef för marknad och nyproduktion på HSB Skåne.

Övriga två etapper har planerad inflyttning 9 mars respektive 29 mars 2021.

Vill du veta mer om HSB brf Blomstra? Klicka här!