Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Säljstart för HSB brf Växeln

24 november 2021 Kring Telefonplan växer ett nytt bostadsområde fram. Med närhet till innerstaden, naturområden och inte minst den egna härliga omgivningen blir HSB brf Växeln en bostadsrättsförening att verkligen leva i. Och några av lägenheterna upplåts med HSB Dela – ett sätt att hjälpa ungdomar in på bostadsmarknaden.
– Det känns bra att det är säljstart nu. All information om lägenheterna är ute på hemsidan och det känns som att många är nyfikna, säger Karolina Rentzhog som är projektchef för området på HSB Bostad

48 lägenheter kommer ut till försäljning den 28 november. Det är den första etappen av HSB brf Växeln. Totalt kommer det bli 217 lägenheter i bostadsrättsföreningen. Men redan i den första etappen är det allt från smarta 1:or till stora 5:or som kommer ut till försäljning.
– Intresset för bostäder i området är stort, ett av våra andra kvarter i området, HSB brf Dialogen, var nyligen ute och har sålt slut, säger Karolina Rentzhog.

I den här etappen finns det även lite större lägenheter – femmor på över 100 kvadratmeter vilket HSB Stockholm har märkt att det finns en efterfrågan på i området.
En av de fina sakerna med HSB brf Växeln är blandningen.
– Det blir många olika typer, jag skulle säga att det finns en lägenhet för alla här, säger Karolina Rentzhog.

Arkitekturen är modern med omsorg för funktion och detaljer samtidigt som man har tagit inspiration från områdets industriella historia vilket syns genom inslag som smidesbalkonger. Planlösningarna är välplanerade med stora fönster som har siktlinjer som gör att lägenheterna blir ljusare längre och upplevs som ännu större.
Alla kommer också kunna dra nytta av den stora gården som gränsar till den mysiga Teaterparken. Lite högre upp kommer det finnas en gemensam takterrass med kök.


Det kommer finnas en takterass med kök i HSB brf Växeln.

I HSB brf Växelns första etapp kommer 14 lägenheter med ett eller två rum och kök att vara möjliga att köpa enligt HSB Dela. Här har den som är bosparare och i åldern 18–29 år möjligheten att dela sitt bostadsköp med HSB. Modellen innebär att HSB köper 50 procent och bospararen köper 50 procent av en bostadsrättslägenhet. Läs mer om HSB Dela här.
– Det är ett bra sätt att hjälpa unga in på bostadsmarknaden, säger Karolina Rentzhog.

Gå in på hsbtelefonplan.com för att kolla in mer bilder, planritningar och solstudier samt lyssna på tankarna bakom arkitektur och möjliga inredningsval för HSB brf Växeln.

Den som bosparar i HSB har förtur till lägenheterna. Läs mer om hur reglerna för förtur fungerar här under avdelningen ”Vanliga frågor”. 

Fakta HSB brf Växeln

Antal bostäder: 217 varav 48 till försäljning denna etapp.
Antal rum: 1 - 5 rum och kök.
Boarea: 26 - 111 kvm.