Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Se HSB Göteborgs seminarium från Frihamnsdagarna

15 september 2021 Så får vi in fler unga på bostadsmarknaden. Det var ämnet för HSB Göteborgs seminarium under Frihamnsdagarna den 3 september. Missade du samtalet? Nu han du se videon i efterhand.

Tillsammans diskuterade vi vad politiken, bostadsutvecklare och andra aktörer kan göra för att fler unga ska kunna skaffa sin första egna bostad utifrån flera olika perspektiv. Vi lyfte även lösningar som HSB Dela, som är HSBs sätt bidra till att motverka ett av de största samhällsproblemen vi har just nu.

Medverkande under seminariet var:

Johan Nyhus ordförande HSB Riksförbund
Axel Josefson (M), kommunstyrelsens ordförande Göteborg
Jonas Attenius (S), Oppositionsråd och gruppledare i kommunstyrelsen
Dina Oetterli
, ordförande jagvillhabostad.nu
Arturo Arques privatekonom Swedbank och Sparbankern

Samtalet modererades av André Johansson, marknad- och kommunikationschef på HSB Riksförbund:
– Det är lätt att få bilden att ungdomen är förlorad idag när man läser rapporter och tar del av artiklar i media om hur det egentligen är för unga att komma in på bostadsmarknaden och få ett eget hem. Unga tvingas bo kvar i flick- och pojkrum, de får inga lån trots att de har normala inkomst. De tvingas till dyra andrahandsboenden och tältar före terminstart. Det är lätt att bli nedslagen när man pratar om unga och bostadsmarknaden. Samtalet ska bringa hopp i frågan och vi ska prata om vad som faktiskt redan görs och vad som verkligen behöver göras.

Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.