Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Snart finns hyresrätter att söka på attraktiva Telegrafberget

04 maj 2021 Vill du bo med utsikt över Stockholms hamninlopp och med närhet till både naturen och staden? Snart kan du som bosparar i HSB söka lägenhet i den nybyggda fastigheten Skogshusen i Nacka.

På Telegrafberget i Nacka växer ett helt nytt bostadsområde fram. Den gamla industrimarken kommer inom några år ha förvandlats till en levande stadsdel med cirka 400 bostäder, hotell, restaurang och både busstrafik och båttrafik in till centrala Stockholm. Det havsnära och attraktiva området utvecklas i samarbete mellan Nacka kommun, HSB och ALM Småa Bostad. Till hösten 2022 beräknas hyresrätterna i fastigheten Skogshusen stå klara för inflyttning, och 64 av dem kommer att förmedlas via HSB Stockholm.

– Här bor du i ett otroligt attraktivt, skärgårdsnära läge med dels närheten till vattnet och naturen, men också till Orminge centrum och det kommersiella utbudet där, säger Anders Joachimsson, affärsområdeschef Fastigheter på HSB Stockholm.

Lägenheterna byggs av ALM Småa Bostad AB och kommer sedan att ägas och förvaltas av Smarta Hyresbostäder. Marken är såld av HSB och i samband med det gjordes en överenskommelse om att HSB ska få förmedla en del av hyresrätterna. En modell som tidigare testats med framgång.

– För oss är det här ett utmärkt sätt att få fram lägenheter och utöka erbjudandet till våra bosparare, säger Anders Joachimsson.

Lägenheterna i Skogshusen kommer framför allt att vara mindre, moderna ettor, men också en del tvåor. Totalt handlar det om 179 lägenheter, varav 64 kommer att förmedlas till HSBs bosparare. Smarta Hyresbostäder kommer därefter att stå som hyresvärd. Under slutet på augusti 2021 kommer det vara möjligt att söka lägenheterna, och planerad inflyttning är cirka ett år senare. För den som är intresserad men ännu inte är bosparare behöver det inte vara för sent, säger Anders Joachimsson.

– Eftersom vi har ett stort antal hyresrätter att förmedla här kan det hända att det inte kommer att krävas lika många bosparpoäng som på våra andra hyresrätter. Är man intresserad kan det därför vara idé att starta ett bosparande nu.

Fakta Skogshusen

Stadsdel: Telegrafberget, Nacka, Saltsjö-Boo
Upplåtelseform: Hyresrätter
Hyresvärd: Smarta Hyresbostäder
Hyra: Hyresförhandling pågår. Hyrorna kommer att publiceras tillsammans med övrig information om lägenheterna i augusti.
Om fastigheten: Totalt uppförs 179 lägenheter, 93 parkeringsplatser och två lokaler. I entréplan planeras en förskola med fyra avdelningar.
Kommunikationer: Vid inflyttning kommer området trafikeras av SL-buss och Waxholmsbåtar kommer att angöra områdets kaj. Med bil till Slussen är det cirka 20 minuter.
Byggstart: Byggstarten skedde januari 2021 och uppskattad produktionstid är ca 18 månader.
Inflyttning: Skogshusen beräknas vara färdigställt tredje kvartalet 2022.
Hur ansöker jag: Lägenheterna kommer att läggas upp på HSB Stockholms hemsida under slutet av augusti 2021 och kommer då att vara möjliga att söka för bosparare. Om du inte redan är bosparare idag, kan du läsa om hur du startar ditt bosparande här.

På hsb.se kan du läsa mer om Skogshusen och hur du gör för att söka en lägenhet: Telegrafberget, Nacka (hsb.se)