Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Unik lösning hjälper unga att köpa sitt första boende

22 juni 2021 HSB Dela ska underlätta för unga vuxna att ta sig in på bostadsmarknaden.
– Som samhällsbyggare har vi ett ansvar att skapa nytta i samhället och det kan vi göra genom olika finansieringslösningar, säger Pernilla Bonde, vd på HSB.

Möjligheten för unga vuxna att köpa bostad har försämrats dramatiskt de senaste åren. Det framgår i rapporten ”Stängda dörrar” som tagits fram av Prognoscentret på uppdrag av HSB. Singelhushåll och ensamboende med barn drabbas hårt när bankernas kvar-att-leva-på-kalkyler inte håller trots att många har normala inkomster.

– Det här medför att många unga vuxna hamnar helt utanför bostadsmarknaden och det blir inte lättare nu när bostadspriserna har gått upp ganska rejält. Som samhällsbyggare har vi ett ansvar att skapa nytta i samhället och det kan vi göra genom olika finansieringslösningar, säger Pernilla Bonde, vd på HSB.

Erbjuder unik lösning

Det här är HSB Dela

Vi delar! HSB Dela innebär att HSB köper 50 procent och köparen 50 procent av en bostadsrätt. Modellen vänder sig till unga vuxna i åldern 18 till 29 år som idag har svårt att köpa en egen bostad. 

Börja bospara hos HSB

Öppna ett bosparande nu för att spara till kontantinsatsen och få förtur till en HSB Dela-bostad.