Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Avdrag för investeringsmoms?

22 april 2022 Högsta förvaltningsdomstolen har tidigare slagit fast att fastighetsägare som installerat individuell mätning och debitering av el, värme och vatten har rätt till momsavdrag för sin investering av mätutrustning. Och nu finns även rätten för avdrag av investeringsmoms för laddstolpar och solceller.

HSB Södertörns ekonomer har tidigare gått ut med information om att vi avvaktar med eventuell lyft av investeringsmoms tills vi har tydliga riktlinjer och direktiv som speglar lagkraven kring detta. Vi har nu tillsammans med Skatteverket och revisorer kommit fram till en rutin som skulle kunna gynna er förening.

Vi har därmed succesivt tagit kontakt med berörda bostadsrättsföreningar som investerat i IMD, laddstolpar och solceller och erbjudit vår hjälp med en momsutredning. De föreningar som vi hittills har hjälpt har fått tillbaka över en halv miljon kronor tillsammans från Skatteverket, och än är vi inte klara!

Har er förening investerat i något av detta inom en femårsperiod? Då kommer er ekonom från HSB Södertörn att kontakta er framöver för vidare hantering i momsfrågan.

Har ni frågor angående investeringsmoms? Kontakta oss ekonomer på ekonomer.sodertorn@hsb.se så hjälper vi er!