Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Dags att nominera!

17 oktober 2022 Känner du någon som du vill föreslå som kandidat till HSB Skånes styrelse, valberedning eller som föreningsgranskare? Nu är det dags att komma med förslag. Senast den 12 december i år vill valberedningen ha ditt förslag.

Christoffer Stenström är ordförande i HSB Skånes valberedning sedan några år tillbaka. Arbetet för valberedningen pågår hela året men nu går de in i sin mest intensiva fas. Nu ska kandidater till de olika förtroendeuppdragen tas fram.
– För att en nominering ska bli bra är det viktigt att det finns ett intresse för HSB, byggande, förvaltning och utveckling. Gärna med nyfikenhet, säger Christoffer Stenström.


Många som tar sig an förtroendeuppdrag i HSB Skåne har startat i sin egen bostadsrättsförening. Det ger en bra inblick i vad ett förtroendeuppdrag kan innebära.
– Den som vill få mer kunskap om vad uppdraget kan innebära kan läsa på om HSB Skåne på webben eller ta kontakt med oss i valberedningen eller styrelsen, säger Christoffer Stenström.

Det valberedningen söker är framför allt en mångfald av kompetenser, snarare än experter.
– I dagsläget har styrelsen underrepresentation av kvinnor. Vi kvoterar inte, men ser gärna fler nomineringar av intresserade kvinnor som kan tänka sig denna utmaning. Med det sagt vill jag tillägga att kompetensen i styrelsen är god, men det finns positiva effekter av att ha mer blandade sammansättningar av exempelvis kön. Jag vill även understryka att det givetvis inte är något hinder om du är man eller har någon annan könsidentitet. Du som läser detta, känner du att det vore spännande, håll koll
på när nomineringar öppnar nu i höst, säger Christoffer Stenström. 

I sitt uppdrag i HSB Skånes styrelse arbetar de förtroendevalda inte för den enskilda bostadsrättsföreningen eller orten, de arbetar för hela HSB Skånes bästa. För att eftersträva att HSB Skånes styrelse representerar hela HSB Skåne arbetar valberedningen efter en instruktion från stämman som beskriver flera aspekter som ska balanseras. Som könsfördelning, geografi och olika kompetenser.
– Det viktigaste verktyget för att få till en god representation är att träffa våra medlemmar och kandidater, där även HSB Skånes styrelse, med ägar- och medlemsträffar av olika slag, drar ett stort strå till stacken, säger Christoffer Stenström.

Vill du nominera?

Läs mer om hur det går till och vilka poster du kan nominera till.