Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nyhet - digital förvaltningsberättelse

26 januari 2022 Nu blir det mindre sifferknackande när arbetet med bostadsrättsföreningens årsredovisning effektiviseras - förvaltningsberättelsen skapas och granskas direkt i Mitt HSB.

Nu gör ni ert arbete med förvaltningsberättelsen digitalt - direkt i Mitt HSB. Det blir enklare att skapa och granska för såväl er i styrelsen, för revisorn som för brf-ekonomen.

Tidigare under januari har brf-ekonomen skickat ut information till er i brf-styrelsen gällande den nya digitala förvaltningsberättelsen. Och precis som tidigare ansvarar brf-styrelsen för att uppdatera information om räkenskapsåret som t.ex. utfört underhåll och investeringar medan brf-ekonomen sköter de övriga delarna som handlar om föreningens ekonomiska ställning. Skillnaden blir att ni nu gör det i Mitt HSB.

Signera årsredovisningen med BankID
Ni i brf-styrelsen har även möjlighet att signera årsredovisningen digitalt med BankID. För att kunna utföra en signering med BankID behöver samtliga ledamöter och internrevisorn inneha BankID samt så ska årsredovisningen granskas av en extern revisor.

Här kommer ytterligare några punkter att hålla koll på inför kommande granskning:
1) För att revisorerna skall kunna slutföra granskningen av er årsredovisning, så måste ni se till att 2021 års protokoll finns justerade och påskrivna samt uppladdade i HSB Dokument. Har ni inte möjlighet att ladda upp era protokoll så går det att beställa skanning och uppladdning av oss mot en timdebitering utifrån gällande prislista.

2) Gör er anmälan om stämmodatum samt eventuell beställning av tryck av årsredovisningen samt övriga tjänster så fort som möjligt. En beställningslänk har skickats till ordförande i styrelsen.

3) Kassaintyg – föreningen som innehar handkassa behöver lämna in ett påskrivet kassaintyg. Intyget skall innehålla information om vad ni innehar i kontanter per 2021-12-31.

Kontakta oss

Behöver ni som bostadsrättsförening vägledning eller ytterligare stöttning i detta arbete så kontaktar ni er ekonom. Mer information och manualer hittar ni i Mitt HSB (inloggning krävs).