Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nytt elavtal upphandlat

10 oktober 2022 HSB Södertörn har tagit fram ett nytt ramavtal med Telge Energi. Det tidigare avtalet med Entelios löper ut vid årsskiftet och med tanke på rådande elpriser har det varit angeläget att ta fram ett nytt förslag till våra kunder och medlemmar.

Förhandlingarna har genomförts i samarbete med HSB Södermanland och HSB Södertälje eftersom volymen på avtalet ger oss bättre förutsättningar att hålla ner prissättningen. En kund och medlemsnytta som känns extra angelägen givet konjunktur- och samhällsläge.  

Kunder och medlemmar som sedan tidigare har elavtal genom HSB Södertörn har nu möjlighet att teckna det ramavtal som förhandlats fram. Det nya avtalet med Telge Energi är uppbyggt på samma sätt, i en portföljförvaltning, vilket över tid har varit det förmånligaste alternativet på elavtal. 

Förhandlingarna har genomförts i samarbete med HSB Södermanland och HSB Södertälje eftersom volymen på avtalet ger oss bättre förutsättningar att hålla ner prissättningen.  

- El kommer att vara en stor utgiftspost för våra kunder och medlemmar de kommande åren. Genom att vi kunnat gå in i förhandlingarna med option på ganska stora volymer har vi kunnat förhandla fram en modell för avtalet som ger våra kunder och medlemmar valmöjligheter samtidigt som priset blir både förutsägbart och konkurrenskraftigt. Det är nog med lika delar lättnad som stolthet som vi lägger fram det här avtalsförslaget, säger Sebastian Zetterberg chef för fastighetsutveckling på HSB Södertörn och en av dem som varit med och drivit upphandlingen.  

Det kommer att finnas två möjliga avtal med liknade struktur. De föreningar som väljer att gå över till Telge Energi får ett förvaltat elpris. 80 procent av leveransen handlas upp av Telge Energis förvaltare, resterande 20 procent är det rörliga priset som antingen följer aktuellt timpris eller är rörligt per dag och sammanställs på ett månadsmedel. Vilket över tid skapar ett mindre volatilt pris och blir mindre känsligt för omvärldsfaktorer. Bindningstiden på avtalet är tre år och det börjar gälla den 1 januari 2023, alltså då avtalet med Entelios löper ut.  

Avtalsuppläggen ger bostadsrättsföreningen goda förutsättningar att förutse stora delar av kommande års energikostnad, samtidigt som man undviker prischocker som en följd av effekttoppar.  

För att få den förmånligaste prissättning per kWh bör föreningen teckna det nya avtalet senast den 31 oktober. Ju större förbrukningsvolym som handlas upp samtidigt desto mer kan priserna per upphandlad kWh hållas ned. Det är för att Telge Energi kan upphandla adekvat volym, då de garanterar den fasta prissättningen för ett år framåt. 

Tillsammans med Telge Energi bjuder vi in till fyra digitala informationsmöten. Där kommer vi att gå igenom de två avtalsuppläggen.  

Måndag 10 okt, kl 18.00 

Tisdag 11 okt, kl 12.00 

Onsdag 12 okt, 18.00 

Torsdag 13 okt, 12.00 

Anmäl dig här och välj datum.